2024.04.24, Szerda
Jó ütemben halad a Bajai III. Béla Gimnázium C épületének felújítása
baja.hu-Fotó: Kelemen Áron

Jó ütemben halad a Bajai III. Béla Gimnázium C épületének felújítása

baja.hu

2020.11.10. 15:51

Három éve állt már kihasználatlanul az egyre romló állagú épületrész, a munkálatok befejeztével azonban több új lehetőség is a diákok és pedagógusok rendelkezésére áll majd

Hirdetés

A munkálatok megkezdésének lehetőségéről szeptember 1-jén, tanévkezdéskor adott hírt a fenntartó Bajai Tankerületi Központ és Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, néhány hete pedig már követhető is a változás.

Eddig a belső munkálatokat végezték el, javították a tetőszerkezetet, kicserélték a cserepeket, most az utcai front következik. A felújítás teljes körű, bár főfalat nem kell hozzá bontani, az erős felvizesedés azonban szigetelést igényel, és nyilván újra is kell padlózni a teljes épületet. Az épületben egy tornaszoba kap majd helyet, a hozzá tartozó öltözőkkel és mosdókkal, valamint egy orvosi rendelő, ahol az iskolaorvos, a védőnő és az iskolapszichológus váltott időbeosztással rendelhet majd – adott tájékoztatást Arnóczki János igazgató. Mint mondta: mindkét megvalósítás nagy jelentőséggel bír az iskola közössége szempontjából, mivel orvosi rendelő számára eddig nem tudtak helyet biztosítani, a mindennapos testnevelés megvalósításához pedig mindössze egyetlen tornateremmel rendelkeztek, így a diákoknak gyakran kellett a Petőfi-szigetbe lemenniük testnevelés órákra. Ezen a helyzeten enyhíthet valamelyest az új tornaszoba, amelynek elkészültét már nagyon várják. A munkálatok még ebben a tanévben befejeződnek, a megvalósításra a tankerület tájékoztatása szerint 140 millió forint áll rendelkezésre.
forrás: baja.hu/Sándor Boglárka

BajaBajaBajai III. Béla Gimnázium