2024.04.18, Csütörtök
Bajai lovas nyerte a Festetics-vágtát
baja.hu

Bajai lovas nyerte a Festetics-vágtát

MTI

2020.08.24. 13:50

A bajai Németh János nyerte vasárnap a gyenesdiási Faludi-síkon tartott Festetics-vágtát, a Nemzeti Vágta eredetileg múlt vasárnapra meghirdetett előfutamát - tájékoztatta a főszervező az MTI-t.

Hirdetés

Varga Zoltán arról számolt be, hogy tíz felnőtt és kilenc gyerek állt rajthoz lovával. Az egésznapos programokon hatalmas volt az érdeklődés a nézők részéről is.

A felnőttek mezőnyében a második helyen a mezőberényi Vámos Mercédesz, a harmadikon a sármelléki Pék László, a negyediken a keszthelyi Nánássy Ákos végzett. A kishuszárok közül a hernádnémeti Éles Virág lovagolt be elsőként, a második helyen pedig az uszodi Varga Maja haladt át a célon.

Gyenesdiáson lett volna augusztus 16-án a Nemzeti Vágta első előfutama, de a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt életveszélyessé vált a pálya, a szervezők ezért egy héttel későbbre halasztották a versengést.

A Nemzeti Vágta idei előfutamait országszerte nyolc településen tartják, a nyolc elővágta után alakul ki a mezőny, minden helyszínről az első négy helyezett felnőtt, illetve az első két kishuszár indulhat a budapesti döntőben október 10-én és 11-én a Hősök terén.

Az eddigi előfutamok után augusztus 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek még előfutamot.

A négy határon túli - vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi - elővágta rendezői három-három település lovasát küldhetik októberben a Hősök terére.
 

Bajalovasverseny