2024.04.16, Kedd
Javában zajlik a Baja-Bezdáni-csatorna felújítása
baja.hu

Javában zajlik a Baja-Bezdáni-csatorna felújítása

baja.hu

2020.04.15. 11:54

A magyar fejlesztések közül megkezdődött a csatorna kritikus szakaszainak kotrása Bátmonostor és Nagybaracska térségében. A felújítás fontos eleme az uszadék kiszedő helyek létesítése Hercegszántón, Nagybaracskán és Bátmonostoron, ez is folyamatban van, az önkormányzatokkal egyeztetve zajlik a kivitelezés.

Hirdetés

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság vezetése mellett a Vajdasági Vizek Vízügyi Közvállalat, továbbá a Vajdasági Autonóm Tartomány – Európai Ügyek alapja is részt vesz A Baja-Bezdáni-csatorna térségének komplex vízgazdálkodási fejlesztése című projektben.
A cél elsősorban a Baja-Bezdáni-csatorna revitalizációja az üzemelési szabályzatba foglalt funkciók üzembiztos ellátása érdekében, illetve a Margitta-sziget és annak határon átnyúló térségi árvízi biztonságának növelésére.


A pályázat lehetőséget adott eszközbeszerzésre is. Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság egy kétéltű nád- és hínárvágógépet, két darus teherautót, egy gumikerekes kotrót és egy rakodógép vásárolt, - tudatta az igazgatóság.

BajaBajaBaja-Bezdáni-csatorna