2024.04.25, Csütörtök
Március végén beköltözhetnek a bajai árusok az új piaccsarnokba

Március végén beköltözhetnek a bajai árusok az új piaccsarnokba

baja.hu

2020.03.01. 16:16

A tervek szerint és a jogszabályoknak megfelelően a tejtermékek, húsfélék és gombák árusítói is a csarnokban kapnak helyet, ennek értelmében összesen mintegy hatvan árusítóhely és tíz üzlethelyiség lesz a kétezer négyeztméter alapterületű csarnokban.

Hirdetés

Látványosan alakul az új piaccsarnok, jó ütemben folyik az építkezés: naponta munkások tucatjai dolgoznak annak érdekében, hogy március végére az árusok elfoglalhassák az új helyeket. - mondta el Némedi István, a Baja Vagyon Zrt. igazgatója a február 26-i bejáráson.

- Folyamatosan zajlik az építkezés a városi piacon, nagyon jó ütemben haladunk. Nem csak a csarnok épül látványosan - március végén át is adhatjuk -, hanem a mellette található terület rendezése is szinte már a végéhez közeledik, néhány héten belül kezdődhet a térkövezés. Ez annál is jobb hír, mivel a kitelepítés során eredetileg egy zöld területet kellett volna használni, aminek a tereprendezése közel 10 millió forintba került volna, ezzel a megoldással azonban ezt az összeget megtakarítjuk. Az új csarnok lényegesen komfortosabb és gazdaságosabb lesz a réginél – mondta az igazgató, aki maga is gyakran ellenőrzi személyesen a munkálatokat, és egyeztet az árusokkal is.
 

A bejáráson Nyirati Klára polgármester is elégedetten nyugtázta az építkezés haladását. - Sokan érdeklődnek tőlem is, mikorra várható, hogy elkészül a piac. Mindenkit megnyugtathatunk, hogy a vártnál sokkal jobb ütemben zajlanak a munkálatok. Az épület valóban korszerű és minden igénynek megfelelő, az árusok már alig várják, hogy beköltözzenek – mondta a városvezető.
 

BajaBajapiac