2024.04.20, Szombat
Ismét látványos szakaszába lépett a bajai piacon zajló építkezés

Ismét látványos szakaszába lépett a bajai piacon zajló építkezés

baja.hu

2020.01.15. 16:42

Az első ütem végéhez közeledve szinte teljesen elkészült az új csarnok, amelyben március végén már elfoglalhatják standjaikat az árusok. Ha az időjárás továbbra is kegyes lesz a kivitelezőhöz, akkor január közepén a külső munkálatok is megkezdődhetnek.

Hirdetés

– A felújítás a vártnak megfelelően halad, az össze üvegfelület és az oldalfalak már a helyükre kerültek. Tereprendezés és a sorok kialakítása zajlik, már látszanak a leendő sorok – ismertette Némedi István, a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója. December folyamán nagy volt a nyüzsgés a piacon, de mivel az év eleje nyugodtabb időszak, nem jelent problémát, hogy megkezdődik a jelenlegi fősor elbontása. Az itt árusítókat el tudják helyezni máshová, míg el nem készülnek az új helyek.

– A csarnokot március végén vehetik majd birtokba az érintettek, hiszen a régit le kell bontani – mondta Rosta Lajos, a piac vezetője. – Árusítóhelyből jóval több lesz, mint eddig volt (összesen hatvan lesz), a rendelet szerint be kell hoznunk azokat is, akik tejterméket, savanyúságot árusítanak. Az üzlethelyiségek száma marad, viszont nagyobb alapterületet fognak kapni a boltok. A törvényi előírásoknak megfelelően a gombák bevizsgálásra szolgáló helyiség is bekerül a csarnokba – részletezte a vezető.

Az emeleten a kiszolgáló személyzet helyiségeit alakítják ki: lesznek öltözők, zuhanyzók, irodák és tárgyaló terem, valamint itt kap helyet a gépészet is. A beruházással 4 ezer négyzetméter fedett rész és 14 ezer négyzetméter közterület újulhat meg. A piac területének mérete nem változik, a beruházás során pedig a környező utcákat és tereket is átalakítják. A több mint egymilliárd forintos beruházással 2020. szeptember 30-ig kell elkészülnie a kivitelezőnek.

BajaBajapiac