2024.03.29, Péntek
Bajai baba az ország első újszülőtte
baja.hu

Bajai baba az ország első újszülőtte

baja.hu

2020.01.04. 08:00

"Szilveszterre írtak ki, egy percet késtünk. Még nem fogtam fel teljesen, hogy ő az országban az első baba.”

Hirdetés

2020-ban elsőként Farkasné Dragity Krisztina kisfia, Farkas Ádám Balázs gyarapította a bajai lakosok sorát. Harmadik gyermekét szülte. Mint mondta, január első napjára volt kiírva, s ennek megfelelően szült természetesen módon, pontosan 13.47-kor. Az édesapával együtt a 11 éves és a 2,5 éves lányok is örülnek az új családtagnak. „Bár minden szülés más, megerősíthetem, a harmadik azért sokkal könnyebb, mint az első”, mondta az édesanya, akit Hajdú Miklós alpolgármester január 2-án, csütörtökön köszöntött a városvezetés nevében, átadva – a virágcsokorral együtt – az 500 ezer forintos életbiztosítást.

Az év első újszülötteinek egyike is a Bajai Szent Rókus Kórházban jött a világra, mégpedig január első napján, 0 óra 1 perckor. (Szintén 0 óra 1 perckor a nagykanizsai kórházban jött a világra Kovács Patrik.) Trszkits Endre 3940 gramm súllyal és 53 centiméterrel született, császármetszéssel. Édesanyja mélykúti, a családban Endre az első gyermek (lombikbébi, 7 évig próbálkoztak). „Szilveszterre írtak ki, egy percet késtünk. Még nem fogtam fel teljesen, hogy ő az országban az első baba,” mondta  Trszkitsné Burján Gabriella.

Az alpolgármester virágcsokorral és egy üveg borral gratulált, majd kérdésünkre elmondta: a városvezetés nevében köszöntötte az év első babáját és az év első bajai babáját a kórházban. „Régi, több évtizedes hagyomány, hogy az év első bajai babája 500 ezer forintos életbiztosítást kap, amelyet 18 évesen vehet majd fel.” Géczy Zsolt

BajaBajababa-mamaújév