2024.03.19, Kedd
Újra szólhat Baján a Rádió 1
illusztráció

Újra szólhat Baján a Rádió 1

mti

2019.10.02. 15:59

A pályázati eljárások nyertese az Alisca Network Kft., amely a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva használja majd újra a jogosultságait.

Hirdetés

Ismét szólhat a Rádió 1 Dunaföldváron, Baján, Szekszárdon és Pakson - döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A testület kommunikációs igazgatósága az MTI-nek szerdán közleményben számolt be a részletekről.    

A döntés szerint a Dunaföldvár 106,5 MHz, a Baja 94,3 MHz, a Szekszárd 91,1 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi használatára kiírt pályázati eljárások nyertese az Alisca Network Kft., amely a Radio Plus Kft.-vel hálózatba kapcsolódva használja majd újra a jogosultságait 106,5 Rádió 1, 94,3 Rádió 1, 91,1 Rádió 1 és 107,5 Rádió 1 neveken.

Tudatták, hogy a körzeti vételkörzetű Miskolc 95,1 MHz frekvencia közösségi jellegű használatának pályázati felhívására beérkezett ajánlat alaki vizsgálata után a grémium hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázót, a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt.   

A Békés 94,4 MHz helyi frekvencia kereskedelmi használatára kiírt pályázati eljárás eredménytelen lett, mivel az egyedüli induló pályázati ajánlata érvénytelen volt.   

A Médiatanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy az FM 4 Rádió Kft. a Göd 97,3 MHz és a Törökbálint 97,6 MHz frekvenciákon október 4-e helyett legkésőbb 2020. január 4-én kezdhesse meg közösségi jellegű szolgáltatását Mária Rádió néven vételkörzet-bővítéssel.  

A közlemény szerint médiafelügyeleti döntés is született: a budapesti körzeti, közösségi Civil Rádió szolgáltatójára százezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért egy júniusi adáshéten a szerződésében meghatározott vállalásaihoz képest a rádió kevesebb szöveget, magyar zenét, hírt, közszolgálati és nemzetiségi műsort és több ismétlést tett közzé.

BajarádióBaja