2024.04.20, Szombat
Mesés környezet várja a bajai bölcsiseket

Mesés környezet várja a bajai bölcsiseket

baja.hu

2019.09.09. 08:31

A Kodály utcai intézményben az egész nyáron át tartó felújítási munkálatok után szeptember 2-án megkezdődött a munka, a végeredmény pedig mindenki tetszését elnyerte.

Hirdetés

A hét csoportszoba mindegyike új padlóburkolatot, nyílászárókat és bútorokat kapott, komoly felújítás történt a mosdókban, valamint kicserélték a vízvezeték-rendszert, az új, biztonságos kapu pedig a jobb közlekedést is szolgálja – sorolta a megvalósításokat Kiss Tiborné, a Bajai Egyesített Bölcsődeigazgatóság vezetője. – Májusban költöztünk ki, akkor teljesen ki kellett ürítenünk az épületet. A gyerekeket a Szent Antal utcai bölcsődébe irányítottuk át, ahová személyi állományunkkal együtt költöztünk, de közben egész nyáron figyelemmel kísértük az itt zajló munkálatokat. Köszönet illeti a kivitelezőt, aki betartott minden határidőt, és azon szakmai irányelvek alapján dolgozott, amelyek szabályozzák a bölcsődei kisgyermek-ellátást. A bútorzatot és a berendezést magunk terveztük meg, hogy a kicsik minél otthonosabban érezzék magukat – fogalmazott az intézményvezető. Mint elmondta: nehéz hét áll mögöttük, hiszen a visszaköltözés embertpróbáló feladatnak bizonyult, de a szülők és dolgozók segítőkészségének és türelmének köszönhetően idejében megkezdődhetett a munka.

A felvétel folyamatos, jelenleg a 84 férőhelyes intézményben 40 kisgyermeket gondoznak, egy-egy csoportszobában 12 gyermek helyezhető el. A beszoktatás is folyamatos, a következő hónapok során valószínűleg megkétszereződik a létszám. Jelen szabályozás értelmében a 16-20 hetes kisgyermekek már felvehetők bölcsődei állományba, de gyakoribb, hogy másfél éves kor körül íratják be a szülők a kicsinyeket.

 

Fontos, hogy a fiatal bajai családok itt képzeljék el a jövőjüket, és minél több gyermeket vállaljanak – hangsúlyozta Fercsák Róbert polgármester, megemlítve, hogy az elmúlt évek során a város összes bölcsődéje esetében sikerült jelentős felújításokat eszközölni, és további bővítés is tervben van. Az önkormányzat a megyével konzorciumban újabb pályázatot nyújtott be, amely már túl is jutott az első szakaszon, így a remények szerint hamarosan további férőhelyeknek is örvendhetnek a szülők – mondta a városvezető. 

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester ugyancsak örömét fejezte ki a fejlesztés miatt. – A bajai bölcsődeigazgatóság három telephelyen működik. A Szent Antal utcai intézményt 2012-ben sikerült teljesen felújítani, nemrég befejeződtek a munkálatok az Akácos úti bölcsődében is. Most 45 millió forint pályázati pénzből elkészült az újvárosi bölcsi, amelyhez az önkormányzat is hozzátette a maga önrészét az idei költségvetésből. Az összkép kifejezetten vonzó, biztos, hogy a gyerekek remekül érzik itt magukat – értékelte az alpolgármester.

forrás: baja.hu/Sándor Boglárka  

BajaBajabölcsődefejlesztés