2024.04.26, Péntek
Ismét Baján honosodtak
baja.hu

Ismét Baján honosodtak

baja.hu

2019.08.26. 14:00

Újabb 27 személy – 19 felnőtt, 8 gyermek – tette le az állampolgársági esküt a bajai városházán, ezzel 1776-ra emelkedett azoknak a száma, akik Baján élhették át a honosítás felemelő pillanatait.

Hirdetés

Az ünnepélyes alkalomra augusztus 15-én, csütörtök délután várták az érintetteket és kísérőiket. Köszöntőjében Fercsák Róbert polgármester kiemelte: az állampolgárságért folyamodók jelenlétükkel bizonyítják, mennyire fontos számukra a magyarságuk, nemzetiségi hovatartozásuk, és ilyen módon megerősítik az anyaországhoz fűződő jogi köteléket. - A jelen sokkal tartozik a múltnak. Nehéz szólni arról, amit mélyen a szívünkbe rejtünk: ilyen érzés a hazaszeretet is.

A honosítás lehetőségével lerovunk egy tartozást a múltnak, hogy közös jövőnk lehessen. Kívánom, hogy mindig érezzék: nincsenek egyedül! - mondta a városvezető, előmondva az eskü szövegét előbb a felnőttek, majd a gyermekek (nevében a törvényes képviselők) számára. Az oklevelek mellé a friss állampolgárok Baja város apró ajándékát is átvehették, a jeles nap emlékére, a Bajai Fiatalok Színházának tagjai – Ottmár Attila, Szarvas Panni és Terray Orsolya – pedig rövid műsorral is kedveskedtek nekik. A honosítottak ezúttal mindannyian Vajdaságból érkeztek.

 

Galéria

Bajaállampolgársági eskühazaszeretethonosításBács-Kiskun megye