2024.04.25, Csütörtök
Eredményes volt a bajai macskamenhely örökbeadó akciója
Fotók: Szünder Dezső/baja.hu

Eredményes volt a bajai macskamenhely örökbeadó akciója

baja.hu

2019.08.01. 13:42

Összesen négy kiscica lelt otthonra az Összefogás a Bajai Cicákért Egyesület örökbefogadó és adománygyűjtő napján, amelyet július 27-én, szombat délelőtt szerveztek a Déri Frigyes sétányon található állateledel bolt előtt.

Hirdetés

A nemrég egyesületté vált közösség tagjai és önkéntesei már a reggeli órákban kitelepültek ketrecekkel és hordozókkal: húsz kiscicának kerestek új, biztonságos otthont és szerető gazdát, valamint adományokat is hálásan fogadtak védenceik ellátására - számol be a város honlapja.

- A nálunk lévő kicsiket vagy kidobták, és úgy szedték össze őket állatbarátok az utcán, elhagyott helyeken, vagy nem kívánt szaporulatból származnak, és elhelyezésükhöz tőlünk kértek segítséget. Mindkét eset egyaránt szomorú, mert az ilyen helyzetet ivartalanítással meg lehet előzni, sokan azonban még most is mereven elzárkóznak ettől a lehetőségtől. Nem győzzük hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát, és folyamatosan dolgozunk is azon, hogy minél több felnőtt macskát megműttethessünk, az anyagi lehetőségeink azonban korlátozottak, ezért is fontos számunkra minden adomány, segítség – ismertette Dudásné Kiss Virág, az egyesület elnöke. Hozzátette: a nyári időszakban a műtétek mellett legfontosabb feladat a kismacskák örökbe adása, amelyet szigorú szabályok szerint végeznek. A jelentkezőket előzetesen felmérik, hogy a megfelelő embert a megfelelő cicával tudják összehozni. A szerződés pedig rögzíti az ivartalanítási és kapcsolattartási kötelezettséget is.

 

 

- Ezek a feltételek egyaránt védik a macska és a gazdi érdekeit is, és csak ritkán akad példa arra, hogy valaki fennakad a szerződés bármely pontján. A legtöbb gazdi örömmel vállalja a kapcsolattartást is, hiszen büszke arra, hogy nála milyen szépen fejlődik és milyen boldogságban él a cica – részletezte az elnök. A rendezvényre kilátogatott Vereczkei Zsolt paralimpiai bajnok, aki maga is elkötelezett állatbarát, különösen szereti a macskákat, és állandó támogatója az egyesületnek. - Tennünk kell a macskák túlszaporodása ellen, mindenkinek meg kellene értenie, milyen fontos az ivartalanítás. Az Összefogás aktivistái ezért dolgoznak, én pedig bízom abban, hogy sok támogatóra lelnek munkájukhoz – mondta az élsportoló, aki maga is két mentett macska gazdája, kedvenceinek létszáma pedig az örökbefogadó napon bővült tovább, mert az egyik kiscica annyira elbűvölte, hogy úgy döntött, otthonába fogadja.

Az egyesület tagjai nem voltak elégedetlenek az örökbefogadó nap végeredményével, bár továbbra is sok kisebb-nagyobb macska vár náluk gazdára: közösségi oldalukon a gazdikeresők megtalálhatók, és információkkal is szolgálnak róluk. Adományokat pedig továbbra is bármikor hálásan fogadnak: a legtöbb bajai állateledel boltban kedvezményesen lehet vásárolni az Összefogás védencei számára.

BajaBajamacskákállatvédelem