2024.03.19, Kedd
Jól halad az építkezés a bajai piacon
Látványterv

Jól halad az építkezés a bajai piacon

baja.hu

2019.07.31. 13:40

Hétfőn elkezdték az új vásárcsarnok alapjainak betonozását Baján. A piac területének Miklós utca felőli oldalán gőzerővel dolgoznak a gépek, a következő munkafázisban pedig már a csarnok fémszerkezetét állítják fel.

Hirdetés

A kivitelező közel ezer köbméter szilárd burkolatot készít, ide kerül majd az új vásárcsarnok. A betonozást három hét szünet követi, ennyi idő kell a teljes megkötéshez, addig a további területek rendezése lesz napirenden – tájékoztatott Némedi István, a Baja Vagyon Zrt. vezérigazgatója.

Az új csarnok az eddiginél lényegesen nagyobb, közel kétezer négyzetméter területű lesz. A munka augusztusban a külső váz építésével folytatódik, a tervek szerint két hét alatt húzzák fel a szakemberek. A városi piacot üzemeltető cég vezetője szerint az árusok és a vásárlók is megszokták már az új felállást, a felújítás ideje alatt pedig minden vásárnapot megtartanak.

Az építkezés a tervek szerint összesen 17 hónapig tart majd, a több mit egymilliárd forintos beruházást 2020 szeptemberének végéig kell befejeznie a kivitelezőnek.

BajaBajapiacépítkezés