2024.04.19, Péntek
Baján odafigyelnek a játszóterekre
baja.hu

Baján odafigyelnek a játszóterekre

baja.hu

2019.07.29. 12:07

Helyére került az utolsó hinta is: a Baja Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. csapata az elmúlt hetekben a város 31 játszóterén összesen tizenkét hintát újított fel és szerelt vissza a helyére.

Hirdetés

Július 25-én a Dömötör utcai játszótéren helyezték vissza az eszközt. Juhász István igazgató elmondta: lakossági bejelentések alapján is kiszállnak a helyszínekre, de havonta ellenőrzik a játszóterek állapotát, és elvégzik a szükséges javításokat, cseréket.

– Márciusban például a homokozókat ellenőriztük: tizenhat játszótér esetében végeztünk homokpótlást, felásást, frissítést. Most a hinták igényeltek nagyobb odafigyelést és beavatkozást. Nagyon fontos, hogy megelőzzük az esetleges baleseteket, sérüléseket, ugyanakkor a hatóság is an ellenőrzéseket tart, és ha hibát észlelnek, az büntetést von maga után, ezért is igyekszünk mindig időben végezni a karbantartást – mondta az igazgató.

Jelenleg a játszóeszközök festése folyik: a Hadik utcában diákmunkások is részt vettek a munkálatokban. Az intézményvezető azt is elmondta: augusztus 31-ig a város összes játszóterét felmérik fásítási szempontból, jövőre pedig jöhet az ültetés, amellyel szeretnék megoldani, hogy a játszóterek minél több árnyékot kapjanak.

Galéria

BajaBajaBács-Kiskun megyejátszótér