2024.03.29, Péntek
Megvalósulhatott egy régi álom Nemesnádudvaron
fotók: zsigorobert.hu

Megvalósulhatott egy régi álom Nemesnádudvaron

baja.hu

2019.05.14. 11:52

A kétezres lélekszámú településen május 10-én, pénteken adták át az új, háromszáz férőhelyes sportcsarnokot. A régi sportmúlttal büszkélkedő falu számára ez hatalmas mérföldkő, és egyben egy régi álom beteljesülése is.

Hirdetés

Elöljáróban dr. Kovács István polgármester méltatta az összefogást, a közös akaratot és közös munkát, amelynek eredményeképpen megvalósulhatott a rég várt beruházás, összesen mintegy 500 millió forint értékben: sokak társasági adója, valamint magánszemélyek jövedelemadójának felajánlható egy százaléka egészítette ki az összeget. A településvezető kifejezte reményét, hogy a példás összefogás a létesítmény fenntartásában is megmutatkozik majd, és a sportcsarnok sokig szolgálhatja Nemesnádudvar és a környező települések sportolóit.

A csarnokot Szauter Balázs plébános szentelte fel, majd a szép számú egybegyűlt érdeklődő elfoglalhatta a bent elhelyezett széksorokat, hiszen további ünnepi beszédek és műsorszámok is színesítették a rendezvényt. 

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki: csaknem négy évtizeden át tartó türelem és bizakodás jellemezte a nemesnádudvari közösséget, valamit bátorság, hogy a megfelelő időpontban megragadják a lehetőséget, és belevágjanak a megvalósításba. - Mindenki azért szurkolt és dolgozott, hogy ez a létesítményt az általános iskola udvarán felépüljön. Köszönet érte a helyi vállalkozóknak, az önkormányzatnak, a tervezőknek és a kivitelőznek, minden résztvevőnek – mondta a honatya.

Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke azt emelte ki: a nemesnádudvari sportcsarnok megvalósítása a sportpolitika egyik mintája. Olyan intézményt teremtett, amely egyaránt szolgálja a sport és a kultúra céljait, ugyanakkor lehetővé teszi a mindennapos testnevelés megvalósítását is. - A település szép sportmúlttal rendelkezik, és most a jövőkép is megerősödött. Szerencsések az itt élő gyerekek és fiatalok, hiszen lehet céljuk – értékelte az elnök. Biztatta a fiatalokat, hogy éljenek a lehetőségekkel, és találják meg a számukra megfelelő mozgásformát, hiszen a sport mindenre megtanít, amire az életben szükség lehet, a munka és az áldozat pedig meghozza a gyümölcsét.

 

Valóra vált álomról beszélt Vígné Fogl Mária, az általános iskola igazgatója is, kiemelve: az összefogás és együttgondolkodás igazi csapatmunkát eredményezett. A gondolatot Délity József helyi vállalkozó indította el, akik végig támogatta a folyamatot, miközben igyekeztek kihasználni minden pályázati lehetőséget új sportszerek és bútorok beszerzésére is. A település, ezen belül az iskola is kiemelten fontosnak tartja a sportos életmód meghonosítását, az intézmény diákjai eddig is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak számos sportágban, rendszeresen diákolimpiai helyezésekkel térve haza, mostantól pedig méltó körülmények között folytathatják a munkát és a felkészülést.

 

A 10 éve megalakult Nemesnádudvari Női Kézilabda és Szabadidő Egyesület elnökeként Kleinné Simon Zsuzsanna elmondta: eddig leginkább az iskola pályáján játszottak és az osztálytermekben öltöztek, ehhez képest pedig nagy előrelépés, hogy az átadó napján már az új csarnokban játszanak bajnoki meccset Tiszakécske csapatával. Az egyesület vállalta, hogy építtetőként pályázik és végigkíséri a nem egyszerű folyamatot, amelynek végeredményét minden nádudvari a sajátjának érezheti majd, hiszen a falu összes sportegyesülete otthont kap itt, a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával pedig hamarosan lelátót is kiépítenek, berendezik az edzőtermeket, valamint további sporteszközöket is vásárolnak. További örömteli momentumként az női ifjúsági kézilabda csapat ez alkalomból vehette át a csoportbajnokságon megszerzett első helyezésért járó érmeket (Simon Blanka játékos a bajnokság gólkirálya címet is kiérdemelte 182 ponttal!) Járdi Ádámtól, a kézilabda szövetség Bács-Kiskun megyei elnökétől. A sportvezető elmondta: örömteli, hogy az 1974-es kezdet óta most már méltó körülményke között fejlődhet tovább Nemesnádudvaron a kézilabda. A fiatalok is örömmel vették birtokba az új létesítményt: óvodások és kisebb-nagyobb iskolások is megmutatták, mit tudnak, különféle táncos és akrobatikus produkciókkal készülve.

forrás: baja.hu/Sándor Boglárka  

Bajanemesnádudvarsportcsarnok