2024.04.23, Kedd
Két tucat facsemetével gazdagodott Baja egy világméretű projekt részeként
Fotók: baja.hu/Kelemen Áron

Két tucat facsemetével gazdagodott Baja egy világméretű projekt részeként

baja.hu

2019.04.02. 13:29

Olyan helyet kerestek, ahol a fák egy csoportot alkothatnak, így esett a választás az MNÁMK előtti sétányra, ahol egész fasort képeztek a csemetékből.

Hirdetés

Két tucat szilfát ültettek el április 1-jén a Rotary Club Baja tagjai a Magyarországi Németek ÁMK előtti sétányon: az akció egy világméretű Rotary-projekt része, amelyhez városunk is csatlakozott.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Baján is megvalósulhatott ez a program. A korábbi Rotary-világelnök ötlete volt, hogy a világ összes klubjának minden egyes tagja – ez összesen egymillió kétszázezer embert jelent - ültessen egy-egy fát. Ha ezt mindenki megteszi, akkor elég nagy mértékben növekszik majd a faállomány – ismertette Vörös Róbert, a bajai klub regnáló elnöke. Mint mondta: a bajai klubtagok szívesen éltek a csatlakozás lehetőségével, és olyan helyet kerestek, ahol a fák egy csoportot alkothatnak, így esett a választás az MNÁMK előtti sétányra, ahol egész fasort képeztek a csemetékből.

Az elnök hozzátette: a faültetés itt nem ér véget, mert összesen 110 csemetét akarnak kihelyezni, a fennmaradó mennyiség az újvárosi parkba kerül, a rehabilitációt követően. A szilfák igen magasra nőnek, ezért Burszki Darinka, a Kommunális Nkft. kertészeti ágazatvezetője javaslatára sűrűbben ültettük őket – mondta az elnök.


Hozzájárul az egészséges környezet megteremtéséhez

Fercsák Róbert polgármester maga is kivette részét a munkálatokból. Mint elmondta: a város lakóinak szempontjából nagyon fontos az egészséges környezet, a zöldövezetek létesítése és a fásítás, valamint ezek további gondozása, frissítése. A város is műveli ezt kötelező feladatellátásban, de nagy öröm, ha civil szervezetek is részt vesznek a zöld felületek gyarapításában. Megtisztelő ebben együtt munkálkodni – mondta a város első embere. A jó hangulatú faültetés sokakat a környékre vonzott a ragyogó napsütésben: az iskola kisebb-nagyobb diákjai már most örvendhetnek a leendő, árnyat adó fasornak.

BajaBajatermészetfaültetés