2024.03.28, Csütörtök
Fontos beruházások indultak Baja térségében
zsigorobert.hu

Fontos beruházások indultak Baja térségében

zsigorobert.hu

2019.03.06. 11:26

Jelentős útfelújítási munkálatok kezdődnek meg a napokban Vaskút és Bátmonostor között: a két települést összekötő, szilárd burkolattal rendelkező, mintegy 3 kilométeres útszakasz felújítására, valamint az ehhez szükséges eszközök beszerzésére még 2016-ban pályáztak.

Hirdetés

A kedvező elbírálást követően, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után március 5-én írták alá a szerződéseket ünnepélyes keretek között a vaskúti községházán.

A két települést összekötő út a 90-es években épült (azelőtt szilárd burkolatú szakasz nem kötötte össze a két falut), de ilyen mértékű felújítást azóta sem sikerült eszközölni. A polgármesterek bíznak benne, hogy jelen munkálatok legalább 10-15 évre biztosítják a megfelelő minőséget. A 140 milliós pályázati összegből 112 millió fordítható útjavításra, a támogatottság 90 százalékos. A felújítás során kijavítják a megsüllyedt pályaszerkezetet és az alapokat, új aszfaltréteggel burkolják be az utat, rendezik a padkákat (1 méter szélességben), megoldják a vízelvezetést.

 

Mindkét település egy-egy MTZ 820-as traktort kap, valamint további mulcsozó, ágaprító, gréderező és kotró berendezéseket is beszereznek, közös használatra. A beszerzés határideje április 30., az útfelújítást pedig a tervek szerint augusztus végéig elvégzik. Teljes útlezárást nem terveznek, a forgalom zavartalan lesz.

A sajtájékoztatóval egy időben, nem sokkal távolabb, Katymáron is elindult egy fontos fejlesztés. A település és Madaras között szennyvízhálózat és szennyvíztisztító telep épül, megközelítőleg 5,5 milliárd forintból. Madarason 850, míg Katymáron 1300 számú bekötés várható, a beruházás befejezésének határideje 2020. szeptember.

útfelújításBajaVaskútbátmonostor