2023.12.09, Szombat
Tovább korszerűsödnek a bajai iskolák
zsigorobert.hu

Tovább korszerűsödnek a bajai iskolák

zsigorobert.hu

2019.02.10. 11:19

A Szentistváni Általános Iskola, valamint a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola épületei kormányzati támogatásból válhattak szebbé, korszerűbbé és energetikai szempontból jóval hatékonyabbá. A tervek szerint a munkálatok a jövőben is folytatódni fognak.

Hirdetés

Az energetikai fejlesztések fontos célkitűzése volt, hogy az elavult és korszerűtlen rendszereket modern, költséghatékony berendezések válthassák le.

 

A Bajai Szentistváni Általános Iskola „A” épületében és a tornacsarnokban megvalósulhatott a külső nyílászárók, valamint a meglévő fűtési rendszer cseréje. A régi kazánt egy időjárás-követő szabályozással üzemelő kondenzációs kazán váltotta. A „B” épületben szintén az ajtók, az ablakok, valamint a kazán újulhatott meg.

 

 

A Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Malom utcai épületét hőszigetelték, műanyag nyílászárókra cserélték a régi ajtókat és ablakokat, valamint kialakítottak egy új, központi fűtési rendszert, mely a tornacsarnokot és az iskolát is ellátja, kiváltva ezzel a gázkonvektorokat. A fejlesztés során a szakemberek egy napelemes rendszert is kiépítettek.

 
 
BajaBajaenergetikai korszerűsítésBajai Szentistváni Általános IskolaSugovica Sportiskolai Általános Iskola