2024.04.19, Péntek
Sípálya épült Baja határában
képek: sugopart.hu

Sípálya épült Baja határában

sugopart.hu

2019.01.02. 16:22

A műanyag oktatópálya egész évben üzemel majd, a hivatalos megnyitót január 11-én tartják.

Hirdetés

Négyévszakos műanyag sípálya épült Baja határában, a Monostori úton. A magánberuházás ötlete onnan jött, hogy a tulajdonos család hobbiszinten járt síelni, s a lejtős terület alkalmasnak tűnt egy tanulópálya kialakítására. Magyarországon egyébként 30–40 hasonló pálya üzemel, többségében a fővárosban és környékén, de alföldi területeken is.

Az 50 méter hosszú, 15 méter széles pálya mellett sífelvonó épült, amit a síelők és a snowboardozók is használhatnak, a gumikarikával (hófánkkal) szánkázók pedig a másik oldalon jöhetnek fel. Nekik a tervek szerint később külön pályát is létesítenek, hagyományos szánkóval nem lehet majd használni a létesítményt. A hófánkokat egyébként kor és súlykorlátozás nélkül bárki használhatja. Alkalmanként 1000 forint lesz rá a bérlési díj, ezért mindenki annyit csúszik, amennyit akar.

A felvonó

Újrahasznosított betonelemekből készült el a parkoló és a járófelületek, három konténer az öltözőknek és a vizesblokkoknak ad helyet, valamint a hütte is megépült a sípályák kihagyhatatlan tartozékaként. A sípálya megépítését a tervek szerint évszakonként más élményelemek is fogják követni. A pálya alatt például egy gyönyörű tó van, melynek sportos kihasználására már megvannak az ötletek.

A hütte

Karácsony másnapján nyílt napot is tartottak, ahol a gyerekek ingyenesen kipróbálhatták a hófánkozást. Ezúttal még a sífelvonót is használhatták, erre élesben már csak a sízőknek, snowboardozóknak lesz lehetőségük.

A síoktatás január 5-én indul, a protokoll jellegű megnyitóra azonban csak 11-én fog sor kerülni. Ekkor síelők, snowboardosok fogják megmutatni, hogyan kell használni a pályát.

Bajasíelés