2024.04.20, Szombat

Megvan Baja idei Hőse

baja.hu

2018.12.30. 11:59

Második éve hirdeti meg az Amve.hu portál Baja Hőse elnevezésű projektjét, amelynek célja a hétköznapi hősök felkutatása. A kiírás szerint olyan személyiségeket keresnek és díjaznak, akik csendben, feltűnés mentesen munkálkodnak a közjóért. A jelölést és a szavazást is az olvasókra és oldalkövetőkre bízták: idén hat jelölt gyűjthette a voksokat.

Hirdetés

Végül több mint ezer szavazattal Hal Melinda pszichológus-közgazdász, a Bajai Szent Rókus Kórház munkatársa diadalmaskodott. Amint azt a december 21-én, pénteken az Amve-irodában megtartott díjátadón elmondta: megtisztelő volt nyerni ilyen impozáns társaságban. - Többen is jelöltek, például a nagymamám is, aki a díjátadóra is elkísért, a szavazóim között pedig ott vannak az egészségügyi és szociális ágazat dolgozói, pedagógusok, a pácienseim: hatalmas összefogás részese lehetettem – mondta a díjazott. Elárulta: szeretné, ha ez a díj is hozzásegítené ahhoz, hogy megvalósítsa élete nagy álmát, egy mentális egészségközpont létesítését Baján.

- Olyan közösségi teret szeretnék létesíteni, amely a munkahelyi és iskolai zaklatások áldozatai számára nyújt segítséget és támogatást, akár egészségügyi, akár pszichológiai, akár jogi területen, ugyanakkor a szórakoztatás és a mentális fejlődését lehetőségét is kínálja. Országos szinten is egyedülálló lenne ez az intézmény, bízom benne, hogy megkapom hozzá a szükséges támogatást – részletezte terveit a díjazott, aki a Baja Hőse 2018. címet megörökítő emlékkövet és egy ajándékutalványt kapott.

A Baja Hőse ötletgazdája, Szádeczky Attila a díj átadása után elmondta: bár alapvetően egyfajta játékról van szó, mindenképp öröm számukra, hogy ennek az elismerésnek egyre inkább presztízsértéke lesz, és szeretnének belőle hagyományt teremteni.

forrás: baja.hu / Sándor Boglárka  

BajaBajaBaja Hőse