2024.03.29, Péntek

Átadták Baja város 2018 évi kitüntető díjait

baja.hu

2018.12.16. 08:39

Azokat ünnepelték, akik sokat tettek Bajáért és odaadóan végzett munkájukkal példaként állnak a város polgárai előtt.

Hirdetés

A hagyományos, évzáró képviselő-testületi ülésen Fercsák Róbert polgármester köszöntőjében kiemelte: Baján hagyomány, hogy közösen, békében és szeretetben ünnepelnek karácsony előtt. „Év végéhez közeledbe számot vetünk: mit végeztünk, illetve mit tervezünk jövőre. 2018 – a kormányhoz csatlakozva – A Családok Éve, a programokat is ennek szellemében szerveztük meg. Kiemelt figyelmet fordítottunk az idősekre, mert ők alapozták meg a jelent és a jövőt. Azon dolgozunk, hogy Baja biztonságos, élhető, folyamatosan fejlődő város legyen.”

„A kitűzött célokat elértük, illetve folyamatban van a megvalósításuk. Ismét működik a főtéri szökőkút, amely nagy örömömre igazi találkozási pont a családoknak. Útépítések és útfelújítások történtek, oktatási és egészségügyi intézmények is megszépültek, miközben eszközbeszerzésre is jutott pénz. Mindezt együtt értük el a lakossággal, a stabil városi költségvetésnek köszönhetően. Büszkék lehetünk rá, hogy előterjesztésem nyomán idén 5000 forintot kaptak a nyugdíjasok, jövőre pedig már 2x5000 forintot juttat az önkormányzat.”

„Ami a jövőt illeti, az intézményfelújítások folytatódnak, de új beruházások is indulnak. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalokra, így 2019 a Fiatalok éve lesz Baján. Találják meg küldetésüket, a tehetségeket támogatni kell, Baján építsék fel jövőjüket.”

A díjazottakat névsorát ide kattintva olvashatják.

 

BajaBajakitüntetés