2024.03.19, Kedd

Új környezet várja a bajai kollégistákat

zsigorobert.hu

2018.11.18. 11:30

Megújult a Szent László ÁMK Lánykollégiuma. Az épület teljes körű energetikai felújításon esett át, amelynek eredményeként szebb, otthonosabb és környezetbarátabb épület várja a tanulókat. Az intézmény több mint 30 millió forintból válhatott korszerűbbé.

Hirdetés

Csütörtökön adták át a bajai Szent László ÁMK megújult lánykollégiumát. Az intézményt megközelítőleg félszáz diák veszi igénybe, az iskola célja pedig az, hogy ne csak jó lakhatási körülményeket, hanem a katolikus értékrend továbbadását is biztosítsák.

A beruházás során kicserélték a nyílászárókat, modern, kondenzációs kazánt szereltek be, leszigetelték a tetőt és a homlokzatot, újraburkolták a vizes helyiségeket, valamint új vízvezetékeket szereltek be. A munkálatok összköltsége 31 millió forint, amelyből 20 milliót a fenntartó – a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata – a fennmaradó részt pedig az iskola önerőből biztosította.

 

 

Az ünnepélyes átadón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: minden alkalommal öröm, amikor iskolai felújításokat történnek, hiszen a legjobb befektetés az oktatást fejlesztése. – Úgy gondolom, hogy ez ügyben sincs szégyenkezni valónk, hiszen jelenleg is tart az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja. Ennek keretében Baján és a térségben több mint 2,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult, vagy éppen most valósul meg. Ebbe a sorba illeszkedik a ma átadandó intézmény is, amely a fenntartó és az intézmény közös anyagi erejéből készülhetett el.

 
BajaBajaSzent László ÁMK LánykollégiumaMiasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata