2024.07.13, Szombat

Közelebb kerül az autópálya Bajához

baja.hu

2018.11.22. 16:47

Megvalósulhat az 51-számú út felújítása az M9-es autóúttól egészen Bajáig. A fejlesztés további része egy Sükösdöt és Érsekcsanádot is tehermentesítő elkerülő út építése, amelynek fő célja, hogy a térségben élők gyorsabban közelíthessék meg az M6-os autópályát.

A Magyar Közlönyben megjelent 1573/2018. (XI.15.) Kormány határozat rendelkezik a következő időszak a térséget is érintő úthálózat-fejlesztéseiről. A döntések alapján olyan munkálatok indulhatnak el, amelyekre a Bácskában élők már régóta vártak.

Az 51-es számú főút az M9-estől egészen Bajáig válhat korszerűbbé, elkerülő úttal tehermentesítve a két közbeeső települést, Érsekcsanádot és Sükösdöt. Ennek eredményeként Bajától lényegesen gyorsabban közelíthetik majd meg az M6-os autópályát, ami az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan jelentős gazdasági fejlődést is hozhat.

Magyarország Kormánya ezen kívül döntött az 55. számú főút Baja és Pörböly közötti szakaszának fejlesztéséről, a korszerűsítés mellett kerékpárút is épülhet a két település között.

 

BajaBajaautópályaM9