2024.07.27, Szombat

Kétszer 20 milliós fejlesztés érkezett a Bajai Szent Rókus Kórházba

baja.hu

2018.11.12. 15:48

A 2007-ben kialakított mozgásszervi rehabilitációs osztály elavult gép-műszer parkjának fejlesztését, valamint a hiányzó mobíliák (bútorzat) pótlását valósították meg.

Dr. Tóth Gábor főigazgató hangsúlyozta: nemcsak a látványos beruházások fontosak, hanem a kórházat otthonosabbá tevő fejlesztések és az új eszközök is. Ezúttal új paplanokkal, párnákkal, pizsamákkal, valamint padokkal és a mozgásszervi rehabilitációt segítő eszközökkel gyarapodott az intézmény.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi években számos jelentős beruházás történt a bajai kórházban. „Ez a fejlesztés a betegek gyógyulását közvetlenül szolgálja.”

Fercsák Róbert polgármester ismét leszögezte: bár nem a város működteti a kórházat, az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevők számára rendkívül fontosak az itten fejlesztések. Ilyen szempontból természetesen a városvezetés is kiemelt figyelmet fordít az intézményre. „Fontos a mostani beruházás, hiszen a megfelelő körülmények a gyógyulást is meggyorsíthatják. További beruházásokban bízhatunk, remek az együttműködés a kormány, az önkormányzat és a kórház között.”

A tájékoztatót követő bejárás során megtekintették az új eszközöket, sőt, egyes elemeket többen kipróbáltak. 

forrás: baja.hu/Géczy Zsolt

BajaBajaBajai Szent Rókus Kórház