2024.04.26, Péntek
Baján is elindult a pályaválasztási időszak

Baján is elindult a pályaválasztási időszak

baja.hu

2018.11.09. 16:10

Több tucatnyi iskola és intézmény képviselői népesítették be a Turisztikai Központot november 8-án: a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya idén is nagy érdeklődés mellett rendezte meg a Jövőd a tét! pályaválasztási kiállítást diákok számára.

Hirdetés

 

A Zsigó Róbert államtitkár fővédnöksége alatt megrendezett eseményt délelőtt a Szent László ÁMK fiúkórusának fellépése nyitotta meg, majd Csubákné Besesek Andrea alpolgármester mondott köszöntőt, kiemelte a pályaválasztás döntésének fontosságát. Mint elmondta: kiemelt feladat a pályaválasztás előtt álló fiatalok támogatása, számukra minél több információ nyújtása. Tisztában kell lenni a képességekkel, ismerni kell a megfelelő intézményeket, a piaci lehetőségeket. A tizennyolc éve megrendezett kiállítás igyekszik megkönnyíteni a szülők és gyerekek döntését, ezért köszönet illeti a szervezőket és a kiállítókat is. – Sokan talán épp ma döntenek a jövőjükről. Fontos tudni, hogy ebben a folyamatban nincsenek egyedül. Döntsetek bátran és bölcsen! – biztatta a fiatalokat az elöljáró.

Dr. Szenoradszki Endre, a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalának vezetője köszöntőjében azt emelte ki: a sikeres pályaválasztás lehet az egyik záloga annak, hogy a fiatalok helyben maradjanak, és ne akarják elhagyni az országot. Hozzátette: a kiállítás évről évre egyre színvonalasabb, a bemutatkozó intézmények is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a minél pompásabb megjelenésre. A megnyitó keretében átadták az Én szakmám, az én jövőm rajzpályázat nyerteseinek díját, majd a diákok elvegyülhettek a standok forgatagában. Mindenhol tájékoztató kiadványokkal, apró ajándékokkal, információk tömkelegével fogadták őket, több helyen gyakorlati tevékenységekbe is belekóstolhattak.

forrás: baja.hu / Sándor Boglárka 

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalBajaBajaJövőd a tét!pályaválasztási kiállítás