2024.04.23, Kedd

Korszerűbb konyhákban étkezhetnek a gyerekek

baja.hu

2018.10.22. 13:08

Baján, Dunafalván, Dusnokon és Sükösdön közel 150 millió forintból újulhatnak meg a közétkeztetésben résztvevő konyhák. Energetikai fejlesztések és eszközbeszerzések történhetnek, így korszerűbb, költséghatékonyabb épületekben folyhat a mindennapi munka.

Hirdetés

Szeptember végén érkezett az Agrárminisztérium bejelentése, amely szerint több mint 50 millió forintból újulhat meg Csávolyon, Érsekhalmán és Sükösdön is a főzőkonyha. Azóta újabb sikeres kormányzati pályázatokat tudhat magáénak a választókerület – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A fejlesztések az energiaköltségek csökkentése mellett azért is jelentősek, mert a négy konyhában közel 1500-an étkeznek naponta, a legtöbben óvodások, általános- és középiskolások. Mindannyiunk számára kiemelten fontos, hogy gyermekeink jobb minőségű ételt fogyaszthassanak modernebb, megszépült környezetben.

 

Baján mintegy 80 millió forint kormányzati támogatásban részesült a Jelky András Szakgimnázium és Szakközépiskola. A munkálatok végére építészeti (burkolatcsere, konyhatechnológia átalakítása, hő- és vízszigetelések) és épületgépészeti fejlesztések (szellőzés, vízvezeték cseréje, fűtési rendszer modernizálása), továbbá villamossági korszerűsítések valósulhatnak meg a konyhai berendezések részbeni cseréje mellett.

Dunafalván az óvoda konyhája gondoskodik az iskolások és a szociálisan rászorulók ellátásáról. A 13,6 millió forintos fejlesztés során a konyhában és az étkezőben is megvalósulhat a fal- és födémszigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint egy újfajta szellőzőrendszer kiépítése.

A dusnoki konyhába új bútorok, tárolók és pultok kerülnek, megújulnak a sütő- és főzőberendezések, kicserélik a nyílászárókat, az elszívórendszert, valamint újraburkolják és kifestik az épületet. Ehhez 19 millió forint támogatást kapott a település.

Tovább fejlődhet a főzőkonyha Sükösdön is. A nagyközség (a szeptemberben bejelentett 16 millió forint után) most 38,5 millió forintból fejleszthet. Az épületet leszigetelik, akadálymentesítik, kicserélik a burkolatot, kiépítik az új konyhai szellőzőt, kicserélik a nyílászárókat.

Összességében a térségbe alig két hónap alatt mintegy 200 millió forintnyi támogatás érkezett a közétkeztetést végző konyhák felújítására. 

forrás: baja.hu

BajaBajasükösddusnokDunafalvaközétkeztetéskonyha