2024.04.20, Szombat

Iskolai fejlesztésekkel indult a tanév a bajai körzetben is

zsigorobert.hu

2018.09.11. 07:30

Megszépült környezetben kezdhették el a tanévet a Bajai Tankerületi Központ iskoláinak tanulói. Három intézményben, megközelítőleg 200 millió forintnyi fejlesztést adtak át: Baján megújult a III. Béla Gimnázium öltözője és tantermei, Dusnokon és Érsekcsanádon pedig bővültek a sportolási lehetőségek.

Hirdetés

A Bajai III. Béla Gimnáziumban a nyári szünet alatt felújították a tornatermi öltözőket és a zuhanyzóhelyiségeket, a tantermek falát újrafestették, a parkettákat felújították, valamint az ajtókat és a folyosók burkolatát is kicserélték. A fejlesztések összege ebben az intézményben megközelítőleg 145 millió forint volt.

 

 

A Dusnok-Fajszi Általános Iskolában átrendezték az iskolaudvart, az eddigi szétszórt, rendezetlen burkolat helyett nagyobb, összefüggőbb területen sportolhatnak a diákok, mostantól már egy streetball pályán is. Érsekcsanádon szintén a sportudvar vált korszerűbbé, kialakítottak egy távolugrópályát, valamint teljesen egészében megújultak a tanulói és tanári mellékhelyiségek.

 

A tanévnyitón Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője emlékeztetett: a kormány 2017-ben döntött úgy, hogy elkezdődhet az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programja. – Ennek keretében a választókerület településein 1 milliárd 50 millió forintból újultak meg az iskolák. Ezen program keretében valósulhattak meg a mostani beruházások is. A fejlesztések azért történtek, hogy az itt dolgozó nevelők és ide járó gyermekek is megfelelő, szebb környezetben tanulhassanak és dolgozhassanak. Mindenkinek eredményes tanévet kívánok – tette hozzá a képviselő.

 
BajaBajadusnokÉrsekcsanádBajai III. Béla Gimnázium