2024.07.27, Szombat

Bajai páros nyert az országos vízirendészeti versenyen

hajozas.hu

2018.09.16. 15:10

A rendőri állomány szakmai versenyén 14 csapat indult el a Fertő-tavon.

Sopron és a Fertő-tó adott otthont szeptember 11. és 13. között a XVII. Országos Vízirendészeti Járőrversenynek, amelyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. A megmérettetés célja az érintett rendőri állomány szakmai ismereteinek felmérése, bővítése volt; a rendezvényen az ország 14 csapata vett részt.

A kétfős csapatok az első napon elméleti tudásukról, míg a második napon a gyakorlati ismereteikről adtak számot. A gyakorlati feladatvégrehajtások között kézi és gépi erővel hajtott csónakokban, különböző ügyességi, gyorsasági feladatokat kellett a versenyzőknek minél kevesebb hibával megoldaniuk.

Két kategóriában versengtek a résztvevő csapatok. A vízirendészeti kategóriában a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 3-as számú csapata, Papp Zsolt c. r. törzszászlós és Losonczi Viktor c. r. törzszászlós bizonyultak a legjobbnak, mind ketten bajaiak.

A megyei rendőr-főkapitányságok kategóriájában indulók közül a dobogó legfelső fokára a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott, a csapattagokat – Márk Róbert c. r. zászlóst és Medve István r. főtörzsőrmestert – többek között egy vándorkupával is megjutalmazták a rendezők.

Bajarendőrségversenyjárőrhajózás