2024.04.25, Csütörtök

A nyári szünetben több bajai tanintézményt felújítanak

baja.hu

2018.08.14. 11:05

A Szent László ÁMK-ban is javában dolgoznak a szakemberek. A munkálatoknak köszönhetően szebb, modernebb, energiatakarékosabb és biztonságosabb épület várja szeptemberben a diákokat.

Hirdetés

A Katona József utcai intézményrész homlokzata új szigetelést kap. A szakemberek csak hagyományos technológiával dolgozhatnak, mivel védelem alatt álló épületről van szó, tájékoztatta a Baja TV-t Hajdók Róbert intézményvezető.

„150 éves lesz az intézmény legöregebb része, ami helyi védettséget élvező épület. A város pályázattal támogatja ezeknek az épületeknek a homlokzati felújítását, nyertünk több mint 4 millió forintot. Ez az első ütem fele. A másik 4 millió forintot az intézmény adja.” Lecserélik a lábazatot és kijavítják a sérüléseket is. Több tanteremben festettek, a régi világítást modernebb, energiatakarékos ledes izzókra cserélték, valamint majdnem teljesen elkészült az okos-tanterem.

 

Az iskola lánykollégiumának lakói is felújításoknak örülhetnek, mondta el Hajdók Róbert. „Ez egy 30-32 millió forintos projekt. A lánykollégium fűtés szempontjából a legkorszerűtlenebb épületrészünk volt, pedig 35-40 lány itt van egész tanévben. Ebben az épületben teljes rekonstrukció történik.” Már kicserélték a nyílászárókat, a lapos tető is új szigetelést kap. Ez a projekt szinte teljes egészében önerőből történik.

 

Mindezek mellett a tornateremben lévő színpadot is felújítják. Hangszigetelő-panelek készülnek, elősegítve a jobb kihasználtságot. Az újításnak köszönhetően ugyanis egy időben tudnak az iskola csoportjai gyakorolni és testnevelés órán sportolni. A felújítások 70-80%-a az iskola által megírt és elnyert pályázati összegekből valósulhat meg, tette hozzá az intézményvezető. 

forrás: baja.hu/Bajai TV 

BajaBajaépületfelújításSzent László ÁMK