2024.04.27, Szombat

Tenisz Centrumot avattak a bajai Petőfi szigeten

baja.hu

2018.07.10. 14:12

Bensőséges ünnepség keretében adták át július 6-án a teniszközpont új épületét. Stílszerűen az ünnepség alatt is javában ütögettek a sport szerelmesei a pályán.

Hirdetés

A rendezvény házigazdája, Kontra György, a Bajai Teniszklub elnöke köszöntötte a születésnapját ünneplő két klubtagot, Csátaljay Zoltánt és Pestuka Szilviát. Utóbbi az utánpótlás csapat szakmai vezetője, akinek elévülhetetlen érdemeként említette, hogy 35 főről 75-re emelkedett az utánpótlás teniszezők száma. Az elnök a továbbiakban köszönetet mondott mindazoknak, akiknek köszönhetően néhány hónap alatt a felépült az épület. Így például Richter Attilának, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkárának, akinek segítségével anyagi támogatást kaptak az új klubház felépítésére. 

Fercsák Róbert polgármesternek, aki engedélyezte az építkezést, továbbá azt, hogy a következő 20 évben bérelheti a klub a várostól az épületet. Az elnök kiemelte, az előző építmény 38 évig szolgálta a teniszezőket. Az áldozatos csapatmunkának köszönhetően alig 5 hónap alatt épült meg az új csoda. Mindezért  egyebek között Likár László és munkatársai (tervezés), Barcsák József (építőanyag), Pintér Péter (asztalosmunkák), Szabolcs István (külső és belső dekoráció), Dobó Péter és Bene Tamás (szakmai segítség), valamint klub vezetőinek (Kancsár Géza, Tóth Gábor Kökény Gábor) részére jár köszönet.

 

Fercsák Róbert polgármester meleg szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket. Örömét fejezte ki, hogy a helyi sportlétesítmények sorában ismét egy új, korszerű és impozáns épületet adhat át. Reményei szerint a jövő generációinak egy jobb életminőséget jelent majd a beruházás.

Richter Attila főtitkár kiemelte: az avatás az első lépés, melyet további fejlesztések követhetnek. Úgy véli, a bajai az ország legszebb három teniszpályája közé tartozik, méltó újabb támogatásokra.

Az ünnepség zárásaként leleplezték az épület névadója, dr. Csátaljay István névtábláját. Mint elhangzott: a Bajai Tenisz Klub célja a rendszeres sportolás, versenyzés és szabadidős sporttevékenység biztosítása, a közösségi élet kialakítása. Ezt szolgálja a korszerű létesítmény. 

forrás: baja.hu Rab Rita 

BajaBajaTenisz Centrum