2024.04.20, Szombat

Pedagógusok és közgazdászok szereztek diplomát Baján

baja.hu

2018.07.05. 14:21

Tanítók, óvodapedagógusok (horvát és német nyelvűek is), csecsemő- és kisgyermeknevelők, közgazdászok és menedzserek: összesen 81 végzős vehette át diplomáját a bajai Eötvös József Főiskola június 29-én a Pósta Sándor Sportcsarnokban megtartott ünnepségén.

Hirdetés

Köszöntőjében dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor-helyettes kiemelte: az 1870 óta működő intézményben mai napig igyekeznek minőségi képzést biztosítani, hűen az elődök szakmaiságához. A végzősök figyelmét arra hívta fel: a pedagógus pályán tapasztalható, egyre súlyosbodó munkaerőhiány lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkahelyet, a továbbképzések pedig mindig friss, naprakész tudást kínálnak. Azt kívánta nekik, hogy vezérelje őket az emberség, a tisztesség, a becsületes munka és a tudás értékrendje, ahogyan azt a főiskola régi végzettjei is vallják. A városvezetés és Fercsák Róbert polgármester nevében Vedelek Norbert alpolgármester üdvözölte a frissdiplomásokat, Zsigó Róbert államtitkár üzenetét is felolvasva. 

 

A honatya Vajda János költő gondolatait idézve emelte ki: a végzetteknek ezentúl már nem az iskolapadban kell számot adniuk a megszerzett tudásról, amelynek bizonysága a kézhez kapott diploma. Azt is hozzátette: Baja város fontos intézményként tekint a nagy múlttal és még nagyobb jövővel rendelkező főiskolára, büszkén az elért eredményekre, és kiemelten támogatja az itt zajló oktató-nevelő munkát. Dr. Marko Đorđević, a Kragujeváci Egyetem Jagodinai Pedagógusképző Karának dékánhelyettese szintén üdvözölte a fiatalokat, majd Keresztes Xavér előmondása nyomán hangzott el a végzettek esküje, amely után mindenki átvehette oklevelét.

A Baja felsőoktatásáért díjat dr. Manz Adelheid, Taskovicsné Simity Mária, Bócsa Barnabás, valamint a Bajai Eötvös József Általános Iskola érdemelte ki, több diák pedig rektori dicséretben részesült. Az ünnepélyes pillanatokat még az önfeledt örömkitörést megelőzően a kalapok feldobása zárta le.

forrás: baja.hu / Sándor Boglárka  

BajaBajaEötvös József Főiskola