2024.04.19, Péntek

Nagy munkában Bajaszentistvánon

baja.hu

2018.06.15. 09:33

Több lépésben zajlik nagyszabású fejlesztés a Bajaszentistváni Általános Iskolában: a fenntartó tankerület és Baja város önkormányzata is jelentős összegeket áldoz arra, hogy a több évtizedes épület körülményei nagy mértékben javuljanak.

Hirdetés

Fercsák Róbert polgármester a június 11-i terepbejáráson úgy fogalmazott: jó érzés mostanában tanintézményekbe látogatni, hiszen csaknem mindenhol megkezdődtek, vagy hamarosan elkezdődnek a fejlesztések. Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, a körzet képviselője pedig hozzátette: Szentistván esetében az önkormányzat kezdeményezett egy nagyobb pályázatot, és öröm, hogy végre ez a városrész is kiemelt figyelmet kap. – Bár nem mi vagyunk az intézmény fenntartói, de felelősnek érezzük magunkat az ide járó diákok és az itt tanító pedagógusok körülményeiért, ezért igyekszünk javítani azokat – mondta az elöljáró.

Az iskolában a tankerület támogatásával még tavasszal elkezdődött a tornacsarnok felújítása, az öltözők és a hozzájuk tartozó vizesblokkok újulnak meg, következik a nyílászáró csere, valamint a teljes fűtésrendszer (radiátorok és kazán) rehabilitálása.  A munkálatok összértéke mintegy 35 millió forint. Az önkormányzat által támogatott, 141 millió forintos pályázat lehetővé teszi az A és B épület fűtésrendszerének cseréjét, új homlokzati nyílászárók elhelyezését (az 1940-es építésű, műemlék-jellegű ingatlan csak fa nyílászárókat kaphat), és az 1988 óta üzemelő kazánt is kicserélik. A régi radiátorok ócskavasként való hasznosításából származó összeget ugyancsak az iskola céljaira használják fel. A munkálatokat a fűtési szezon megkezdésére, október 15-re kell befejezni.

 
BajaBács-Kiskunfelújításáltalános iskolaBajaszentistván