2024.04.23, Kedd

Bűnmegelőzés határok nélkül

baja.hu

2018.06.23. 07:19

Baján tartották június 22-én a Kárpát-medencei polgárőrök bűnmegelőzési fórumát az Országos Polgárőr Szövetség szervezésében.

Hirdetés

A Bácskai Kultúrpalotában Csubákné Besesek Andrea alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. – Büszkék vagyunk rá, hogy Baja ad otthont ennek a több szempontból is fontos fórumnak. Nagy örömünkre egész Kárpát-medencéből érkeztek vendégek. Baja soknemzetiségű település, valamennyi békében él együtt, egymás mellett. Gyakorolhatják anyanyelvüket, ápolhatják hagyományaikat. Szeretnénk, ha más országokban is így lenne.

 

Hozzátette: a határ közelében élve különösen fontos a közbiztonságot felügyelő szervezetek jelenléte. Európa számos országában nagy gond a migráció, de hazánk élen jár ezen a téren. Kiemelte a bajai polgárőrök aktivitását, számos területen segítik a várost. Egyben biztosította a csoportot az önkormányzat további támogatásáról.

 

Köszöntőt mondott dr. Túrós András altábornagy, az OPSZ elnöke is. – Régi vágyunk volt, hogy segítsük a határon túli testvéreinket. a mai találkozó a Nemzeti összetartozás jegyében szerveződött. Lesz folytatás! Tartjuk a kapcsolatot a határon túli civil szervezetekkel, polgárőrségekkel.

Bevezető előadásában hangsúlyozta: a biztonság minden országban felértékelődött. – A magyar kormány csattanós választ adott a 21. század kihívásaira, hazánk az egyik legbiztonságosabb állam Európában. Márpedig az emberek is a biztonságot tartják a legfontosabbnak az egészséget követően. A bűnmegelőzés érdekében a civilek is sokat tehetnek, együttműködve a rendőrséggel és az önkormányzattal – emelte ki az elnök.

A témában számos értékes és érdekes előadás hangzott el az ország vezető szakemberei részéről.

 

Június 23-án, szombaton 10 órakor a XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitójára várják az érdeklődőket a Petőfi- szigeten. 

forrás: baja.hu/Géczy Zsolt

BajaBajaKárpát-medencei polgárőrök bűnmegelőzési fóruma