2022.06.30, Csütörtök

Új vérnyomásmérő monitor segíti a vizsgálatokat a bajai kórház gyermekosztályán

WELL PR Ügynökség

2018.05.03. 12:35

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően a Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya új vérnyomásmérő monitorral gazdagodik, amellyel gyorsabbá és pontosabbá válik a diagnosztika, és így mihamarabb megkezdődhet a gyermekek ellátása is.

Míg 20 évvel ezelőtt a gyermekek csupán 1 százalékánál diagnosztizáltak magas vérnyomást, a szakorvosok szerint ez ma már minden 10. kicsit érintheti. Mivel az időben fel nem ismert betegség súlyos szövődményeket okozhat, a gyermekosztályokon professzionális eszközökre van szükség.

 

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben. 

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy azok a gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást az ország teljes területén, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás sokakat megmozgatott, országosan összesen 220 ezer voksot adtak le a helyi közösségek, melyből több mint 60 ezer szavazat a dél-magyarországi régióból érkezett” – mondta Ábrahám András, a K&H Csoport dél-magyarországi lakossági régiójának vezetője.

„A magas vérnyomás ma már népbetegségnek mondható, ami a gyermekeket is egyre inkább érinti: míg 20 évvel ezelőtt  1 százalék körüli gyakoriságot tapasztaltunk, mára ez 10 százaléknak felel meg, ezért a gyermekosztályokon professzionális vérnyomásmérőkre van szükség. Ha ugyanis nem áll rendelkezésre megfelelő színvonalú és mennyiségű eszköz, az az orvosok, ápolók mindennapjait és a kis betegek vizsgálatait is megnehezíti. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert új vérnyomásmérő monitorral csökkenteni tudjuk a várakozási időt, és mihamarabb felállíthatjuk a diagnózist, így elkerülve a szövődmények kialakulását” - emelte ki Dr. Károly Éva, a Bajai Szent Rókus Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

 

Az összesen több mint 8 millió  forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

 

 

BajaBajaBajai Szent Rókus Kórházvérnyomásmérő monitor

Hirdetés

Hirdetés