2024.04.26, Péntek

400 milliós fejlesztés a bajai kórházban

baja.hu

2018.03.10. 08:08

Újabb nyertes pályázatokról számoltak be március 9-én a Bajai Szent Rókus Kórházban. Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője bejelentette: folytatódnak a fejlesztések.

Hirdetés

„Sok munka van a nyertes pályázatok mögött, köszönet érte az intézmény dolgozóinak. Fontos, hogy a bajai kórházban megvan az igény a minél magasabb szintű ellátásra. A kormány és az önkormányzat is ezen dolgozik. Most két kórházi pályázat több mint 400 millió forintos támogatást nyert. Az egynapos sebészeti ellátás (infrastruktúra és eszközök) 250 milliós beruházás. Öröm a humán erőforrás fejlesztés is, ami a biztonságos ellátást, a megfelelő szakember ellátottságot segíti.” Hozzátette: a ciklus fontos feladata az emberek napi életminősége javítása, könnyítése. Ide illik a kórházfejlesztés is.

 


Dr. Tóth Gábor főigazgató hangsúlyozta: a pályázati sikerekben elévülhetetlen szerepe van Zsigó Róbertnek, a térség országgyűlési képviselőjének. „Intézményünk rendkívül sikeres a pályázatokon, ez óriási képviselői támogatással lehetséges. Ami a mostani eredményeket illeti, mindig kiemelem, hogy fontosak az épületek és a megfelelő műszerek, de nagyon kell az ember! A nyertes pályázat révén a képzés, illetve a távol lévők helyettesítése nem a kórházi költségvetést terheli. Az egynapos sebészet az 5. emeleten működik. Sok műtét megoldható így is megfelelő technikával. A betegek gyorsabban, egyszerűbben és fájdalom mentesebben gyógyulhatnak, ráadásul minél hamarabb az otthonukban. Ez mind nagyon fontos a mai egészségügyben.” 

forrás: baja.hu / Géczy Zsolt  

BajaBajaBajai Szent Rókus Kórház