2024.03.19, Kedd

Idén megújul a bajai piac

baja.hu

2018.02.28. 14:57

Elkészültek a kiviteli tervek és megvan az építési engedély a piac felújítására. A tényleges munkát a közbeszerzést követően indítja el az önkormányzat, várhatóan év végén.

Hirdetés

Mint emlékezetes, tavaly június 7-én Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fercsák Róbert polgármester arról tájékoztatta a baja.hu-t, hogy Baja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 1,3 milliárd forintot nyert a nagycsarnok és környezete, valamint a parkolók felújítására.

A beruházással 4000 négyzetméter fedett rész és 14 ezer négyzetméter közterület újulhat meg. Jelenleg 494 kijelölt árusítóhely van, a tervek szerint ez 612 darabra nő. 48 az új csarnok földszintjén kapna helyet. A piac területének mérete nem változik, de a környező utcákat és tereket is átalakítják, mondta el Putnik Tamás szóvivő (polgármesteri hivatal). „Megújul a Szenes utca. Kialakítanak egy 15 férőhelyes parkolót, míg az út mentén további 24 hely lesz. A Dr. Alföldy József téren 85 autó parkolására alkalmas terület segít. A téren egyéb munkálatokat is terveznek: zöldfelület kezelést, parkosítást és játszótér építését.” Hozzátette: a Bajcsy-Zsilinszky utca és a megújuló Vörös-híd sétány között kerékpárutat alakítanak ki.

A támogatás 100 százalékos, vagyis nem szükséges önerő a város részéről. A végleges terveket tavasszal mutatják be a várospolitikai fórumon. Az építkezés év végén kezdődhet el. 

forrás: baja.hu / Bajai TV 

BajaBajaBajai piac