2024.04.20, Szombat

Kevés hal akadt horogra tavaly Bajánál

baja.hu

2018.01.12. 13:13

A tavalyi engedéllyel január 31-ig szabad pecázni, február 28-ig pedig a fogási naplókat is le kell adni. Az előző év kedvezőtlen volt a horgászok számára, nagyon kevés hal akadt a horogra, összegezte a 2017-es évet Várszegi József, az Aranyhal-Baja Sporthorgász Egyesület elnöke.

Hirdetés

Ennek oka szerinte az állandó vízingadozás és a szennyezés, ami a Dunát és a Sugovicát is érintette. Ami a jelent és a jövőt illeti, január 31-ig minden területi jegy érvényes. „A fogási naplót február 28-ig kell leadni az egyesületeknél. Aki nem tartja be a határidőt, plusz 2000 forint pénzbüntetést fizet.”

A fogási napló kitöltése nem bonyolult, többnyire rendesen vezetik a pecások, akik abban reménykednek, hogy idén több hal akad horogra.

A halőrök visszajelzései szerint tavaly sportszerűek voltak a horgászok. A Sugovicán összeszedtek néhány leshálót, de a fegyelmi bizottságot egyszer sem kellett összehívni. Sajnos plusz munkájuk mégis akadt: nyárfavirágzás idején elpusztultak a busák.

Az elnök azt is elmondta, hogy tavaly 36 mázsa pontyot és süllő ivadékot telepítettek a Sugóba, erre idén is számíthatnak a horgászok.
BajahalBaja horoghorgászokfogási napló