2024.04.20, Szombat

Megújult az orvos- és nővérszálló Baján

baja.hu

2017.11.25. 19:11

Szalagátvágással kezdődött a ma (november 23-i) beruházás átadása. A Bajai Szent Rókus Kórházban átadták a két felújított orvos- és nővérszállót. A 170 millió forintos fejlesztés sikeres pályázat eredménye.

Hirdetés

– A kórház kezdeményezésére, a városvezetés és Zsigó Róbert támogatásával nyertünk pályázatokat, mondta dr. Tóth Gábor főigazgató. – Ez is az energetikai projekt része, jelentősen (évi 1000 tonnával) csökken a szén-dioxid kibocsátás. Ráadásul újabb jó hírrel szolgálhatok: éppen ma érkezett meg egy újabb nyertes pályázatunk szerződése. 62 millió forintból javulhat a higiénia és a betegbiztonság, illetve informatikai fejlesztéssel a betegazonosítási rendszer.

 

Ünnepélyes pillanat: dr. Tóth Gábor, Zsigó Róbert és Fercsák Róbert vágta át a szalagot

 

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is hangsúlyozta: az elmúlt években jelentős beruházások történtek a kórházban. Megemlítette a több mint 4 milliárd forintból épült új épülettömböt és a közel 1,5 milliárdból megújuló sürgősségi osztályt. – Az orvos- és nővérszálló másfél éve került szóba, amikor Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral egyeztettünk a fejlesztésekről. Mára megvalósult a 170 milliós beruházás.

 

Sajtótájékoztató és ünnepség a kórházban Fotók: Kelemen Áron
 

Fercsák Róbert polgármester arra emlékeztette a megjelenteket, hogy korábban azért gyűltek össze a kórháznál, hogy tiltakozzanak a tervezett leépítések ellen. – Akkor sötét jövőt jósoltak a bajai intézménynek, ám nem így lett, már évek óta jó tempóban haladunk előre. Dr. Tóth Gáborral és Zsigó Róberttel egyeztettük, mire lenne szükség a munkakörülmények és a szakmai nívó javulása érdekében. Haladunk, de még sok tennivaló van. A város, a térség képviselője és a kormány sokat segít a folyamatos fejlesztések érdekében, további beruházások várhatók. Géczy Zsolt 

BajaBajai Szent Rókus Kórházberuházásorvos- és nővérszálló Baja