2024.04.24, Szerda

Iskolafelújítások kezdődnek a bajai térségben

zsigorobert.hu

2017.09.01. 11:02

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a bajai térség számos iskoláját összesen 375,81 millió forint Európai Uniós támogatásban részesítette.

Hirdetés

A beruházás része a kormány átfogó iskolafejlesztési programjának – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. A képviselő hozzátette: a programhoz hasonló, a teljes országot érintő fejlesztéssorozatra nem volt példa az elmúlt harminc évben. – A közös munkának köszönhetően újabb nagy lépést tettünk a fontos intézményeink megújítására.

Összesen 375,81 millió forintból szépülhetnek tovább Baja és térség fontos intézményei. A Bácskai Általános Iskola felújításával a teljes összeg 1 milliárd 58 millió forint.

A fejlesztések a megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával hozzájárulnak ahhoz, hogy az állami fenntartású köznevelési intézmények megelőzzék, illetve csökkentsék az intézmények tanulói lemorzsolódását, a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát. A megvalósítás eredményeként fokozódik az köznevezési intézmények eredményessége, az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala, minősége – mondta Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója.

A fejlesztések 2017. szeptember 1. és 2018. október 31. között valósulnak meg a Bajai Tankerületi Központ, mint kedvezményezett szervezet segítő közreműködésével.

Az iskolafejlesztési programban megújuló bajai térség iskoláit itt találja.

 

Forrás: zsigorobert.hu

Bajaoktatásberuházástámogatás2017iskolafejlesztési programbajai térség