2020.06.01, Hétfő
Három napon át ünnepelték az újbort Nemesnádudvaron
baja.hu / Fotó: KOPRI/SNASSZ

Három napon át ünnepelték az újbort Nemesnádudvaron

kormany.hu, baja.hu

2017.09.25. 11:14

A nagyszerű borok mellett ünneplésre adott okot az is, hogy vasárnap átadhatták a 35 millió forintos kormányzati forrásból felújított községháza épületét.

Hirdetés

Pénteken vette kezdetét az 1987 óta tartó, mára már Nemesnádudvar legnagyobb rendezvényének mondható Szent Mihály Napi Újbor ünnepe. Szombaton új szobrot avattak a Máriavölgye pincesoron, amely a névadót, Szent Mihályt ábrázolja.

A rendezvény fő napján, vasárnap a kitelepítések 70. évfordulójára emlékeztek a községben élők. Mint elhangzott: a történelmi esemény a magyarországi németeket, és a határon túli magyarokat egyaránt sújtotta, hiszen mindenkinek a szülőföldjét kellett elhagynia.

Történelminek mondható az is, hogy az 1905-ben épült ingatlan túlélte a két világháború szörnyűségeit, a kommunista időszak alatt azonban politikai okokból elbontották. A településnek régi vágya volt, hogy az ikonikus épület visszanyerhesse régi, eredeti arculatát. A munkálatokra idén kerülhetett sor, a Belügyminisztérium ugyanis közel 28 millió forinttal támogatta a majdnem 35 millió forintos beruházást. Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta: a 2017-es év a régi vágyak beteljesülése Nemesnádudvaron. – Kezdetét vette a sportcsarnok felépítése, most pedig átadhatjuk a felújított községházát. Remélem, hogy a jövőben ugyanúgy teljesülnek majd az itt élők álmai, mint ebben az esztendőben.

A Szent Mihály Napi Újbor ünnepén átadták a díszpolgári címeket. Rangos elismerésben részesülhetett Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Baja és térsége országgyűlési képviselője, valamint dr. Knáb Erzsébet, a község korábbi polgármestere.

 

BajanemesnádudvarSzent Mihály Napi Újbor ünnepe

Hirdetés

Hirdetés