2024.04.25, Csütörtök
Újabb bajai középület újult meg

Újabb bajai középület újult meg

baja.hu

2017.08.26. 14:33

Mintegy 300 millió forintból újították fel a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Bajai Nyugdíjfolyósító Intézetét. A Bajai Járási Hivatal megszépült Árpád téri épületben augusztus 25-én tartották meg a hivatalos ünnepséget.

Hirdetés

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: a kormánydöntések révén kialakult és megerősödött az államigazgatási rendszer. „Fontos, hogy gyorsan, a lakóhelyhez közel intézhessék ügyeiket az emberek. Az uniós fejlesztéseknél kiemelt cél a középületek energiahatékony átalakítása, ami környezetvédelmi és költségcsökkentési szempontból előnyös. Baján sok felújítás zajlott és van folyamatban, említhetem az óvodákat, iskolákat, a kórházat és számos közintézményt. Ezek mindegyik a lakosság érdekeit szolgálja, ahogy a most átadott, 300 milliót meghaladó beruházás is.

Fercsák Róbert polgármester az elmúlt nyolc év bajai fejlesztéseit említette. Hangsúlyozta: számos középület újult meg, együttműködve a kormányhivatallal, dr. Havassy Sándor hathatós támogatásával. „A mai ünnepnap, egyben mérföldkő, hiszen a társadalombiztosítás mindenkit, a nyugdíj sokakat érint. A beruházásokat látva gyakran az ellenérdekeltek is elmosolyodnak, bár szóban mindig szidalmazzák a vezetést. Örömmel jelentem be: további felújítások lesznek. Érintett például a piac és környéke, több iskola és bölcsőde és a Petőfi utcai óvoda is. Bajaszentistvánon pedig kerékpárút épülhet.”

Kovács Ernő kormánymegbízott a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése fontosságát említette. A Bajai Járási Hivatal épületének ünnepélyes átadóján a belső terek megújulását is hangoztatta, erre is keresik a forrást. „Ez az épület sokak számára fontos, még a kecskeméti járástól is vesz át feladatokat. Közel kell vinni lakossághoz a hivatali ügyintézést!”, jelentette ki az ünnepi átadón a kormánymegbízott.

Az ünnepségen a Liszt AMI tanárai muzsikáltak. 

forrás: baja.hu/Géczy Zsolt

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalBaja