2024.04.24, Szerda

Elkészült a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baján

baja.hu

2017.08.17. 17:33

Az első kapavágás tavaly októberben történt meg, minden a tervek szerint haladt. A diákok szeptemberben itt kezdhetik a tanévet.

Hirdetés

Az utolsó simítások zajlanak az MNÁMK új épületében. Az osztálytermekben már a helyükre kerültek a formatervezett asztalok és székek, valamint a legmodernebb technikai eszközökkel is felszerelték a helyiségeket. A napokban rendezik be az irodákat és a tanárit, a következő két hétben pedig több más mellett a közösségi terek díszítése vár még a dolgozókra. 

Scherer Gabriella főigazgató: „Fegyelmezett munka folyt a kivitelező, a tervező, az önkormányzat és a hatóságok részéről is. Nagyon elégedettek vagyunk, nagy örömünkre szolgál, hogy minden a tervek szerint valósult meg. Mindenki azon volt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki az adottságokból.”

Minden határidőt sikerült betartani, így a kivitelező az ígéretéhez híven, július végén átadta az épületet. A tervezéskor figyeltek arra, hogy az új szárny kívülről és belülről is igazodjon a meglévő épületekhez. Nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy otthonos, színes, világos, inspiráló közeget teremtsenek a gyerekeknek, tette hozzá a főigazgató.

Az új épület a felső tagozatosok otthona lesz, vagyis 9 osztály, több mint 200 diákja tanul majd itt. Őket 9 tanterem várja, emellett ebédlő, tanári, és más kiszolgáló helyiségek teszik kényelmessé a hétköznapokat mintegy 1100 négyzetméteren. A tanév szeptember elsején kezdődik az iskolában, ekkor avatják fel ünnepélyesen az új szárnyat is. 

forrás: Bajai TV 

BajaBajaMagyarországi Németek Általános Művelődési Központja