2024.03.29, Péntek

64 hallgató vehette át diplomáját a Bajai Főiskolán

baja.hu / Géczy Zsolt

2017.06.26. 08:33

Diplomaátadó ünnepséget tartottak az Eötvös József Főiskolán. Dr. Melicz Zoltán rektor az intézmény családias, közvetlen légkörét emelte ki beszédében, mely révén szinte baráti kapcsolat alakul ki az oktatók és a hallgatók között.

Hirdetés

„Olyan érték ez, mellyel jól gazdálkodunk. Az volt a cél, hogy a lehető legtöbb, legjobb, legfrissebb ismeretet kapják meg. Ám a diploma átvételével nem áll meg a folyamat, haladjanak együtt a világgal!” Hozzátette: 101 fő záróvizsgázott, 64 vehet át diplomát. „Én is hamarosan befejezem rektori feladatom a főiskolán, de a kapcsolatok megmaradnak, erre bíztatom Önöket is.”

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester hangsúlyozta: a diplomát átvevők hivatást választottak, a hivatás pedig elhivatottság. „A pedagógusoknak minden tanítványban meg kell találni a jót. Ma esküt tesznek, vegyék komolyan. A diplomával egy életen át tartó tanulást is elfogadták, a változásokat, a fejlődést folyamatosan követni kell. A támogatást pedig családjuknak is köszönjék meg.”

Az önkormányzat nevében megköszönte a rektor munkáját. „Öregbítette a főiskola, vele a város jó hírét.”

Horváth Richárd kancellár-helyettes arra hívta fel a búcsúzó hallgatók figyelmét, hogy a diploma nem garancia, hanem lehetőség. „A diploma értékét Önök határozzák meg. Fontos az alkalmazkodás, az állandó tanulás, mert a tudás elavul. Az EJF visszavár mindenkit, hogy felfrissíthessék tudásukat.”

A fogadalom, majd a diplomák és jutalmak kiosztása után magasba repültek a kalapok. 

 

Galéria

BajaBajaEötvös József Főiskoladiplomaátadó ünnepség