2024.04.20, Szombat

Megújulhatnak a bajai orvosszállók

baja.hu

2017.03.13. 11:26

Újabb pályázaton nyert jelentős fejlesztési támogatást a Bajai Szent Rókus Kórház. A 161,90 millió forint uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével korszerűsítheti a területén található ingatlanokat. A munkálatok végére két orvosszálló 36 lakása válik energiatakarékossá.

Hirdetés

A beruházás a Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései című pályázaton nyert támogatás révén valósulhat meg. Célja a 12 és 24 lakásos orvosszállók energetikai fejlesztése. Új nyílászárókat, burkolatot és hőszigetelést kapnak az ingatlanok. Felújítják a lábazatokat és korszerűsítik a kéményeket is.

 

A kisebbik orvosszálló 10 kW, a nagyobbik 23 kW kapacitású napelemes rendszerrel csökkentheti majd havi kiadásait. A beruházás eredményeként az épületek energetikai hatékonysága jelentősen javul: a kórház évente közel 5,3 millió forinttal csökkentheti fenntartási költségeit. A projekt befejezésének tervezett időpontja november 23.

 

„Kiemelkedően fontos számunkra a betegek biztonságos ellátása, valamint a dolgozók munkakörülményeinek javítása. A fejlesztéstől azt is reméljük, hogy a megújuló lakások otthonos körülményeket biztosítanak a városba érkező fiatal orvosok számára”, mondta el dr. Tóth Gábor, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója. 

BajaBajai Szent Rókus Kórházorvosszálló