2024.04.19, Péntek

A turizmus területén erősítene Baja városa

baja.hu

2017.03.23. 10:33

2017. március 22-én, Baján a Turisztikai Központban rendezte meg idei hatodik szakmai napját a Magyar Fesztivál Szövetség. A szakmai napon a rendezvényszervezés minden aspektusáról újdonságokkal és hasznos információkkal rendelkező szakemberek vettek részt.

Hirdetés

Amint azt Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke köszöntőjében elmondta: azért jöttek Bajára, mert jó kapcsolatot ápolnak a Baja Marketing Kft.-vel, és tudják, hogy a város rendezvényei, fesztiváljai egyre népszerűbbek. Hozzátette: regionális marketing szövetségek hiányában főként a végeken még működő Tourinform irodákkal és a TDM szövetségekkel tudnak együttműködni.

Az önkormányzat nevében Fercsák Róbert polgármester üdvözölte a szakmai nap résztvevőit, kiemelve: mindig öröm, ha országos szakmai fórum érkezik Bajára, mert a város javát szolgálja, és hasznos tanulságokat is tartogat.

– Számunkra a turisztika kiemelt fontosságú stratégiai ágazatot jelent. Minden adottságunk megvan hozzá: a Gemenc és a vizek közelsége, városunk soknemzetiségű mivolta mind arra ösztönöz, hogy minél inkább fejlesszük ezt az ágazatot, növeljük a városunkba látogató turisták számát, bemutassuk értékeinket. Számos fesztivált is szervezünk az év során, ezek közül a halfőző nemzetközi elismertségre is szert tett – ismertette a polgármester. Hozzátette: a rivalizálást nem tartja célravezetőnek, sokkal fontosabb a csapatmunka és a partnerekkel való együttműködés.

A szakmai nap során bemutatkozott a házigazda Baja Marketing Kft. és Turisztikai Nonprofit Kft., ismertetve a helyi lehetőségeket. A továbbiakban szakmai előadások hangzottak el az NKA pályázati lehetőségeiről, az Artisjus munkájáról, valamint az érdeklődők kerekasztal-beszélgetésen is részt vehettek a szervezésben érintett szakhatóságok vezetőivel. A turisztikai szakemberek a nap folyamán Baja nevezetességeivel is ismerkedhettek, és halászlét is kóstolhattak.

Bajaturizmusfejlesztésszakmai napMagyar Fesztivál Szövetség