2024.04.20, Szombat

Több mint 20 éves rendszert újítanak fel

baja.hu

2017.01.29. 15:22

Felújítják a vizesblokkokat a bajai Eötvös József Általános Iskolában. A munkálatok két ütemben valósulnak meg: jelenleg a régi épületben dolgoznak a szakemberek, következő hónapban pedig az új szárny kerül sorra. Erre a tanévre további tervek is születtek az intézményben.

Hirdetés

Az iskolában a vizesblokkok több mint 20 évvel ezelőtt készültek, illetve akkor újították fel azokat. Azóta a berendezések tönkrementek. Most a teljes vízvezeték rendszert kicserélik –tájékoztatott Fajszi Éva intézményvezető helyettes. – Nagyon örülünk, hogy sikerült megvalósítani a modernizálást. Az összesen nyolc vizesblokkot több mint hatszázan használják az intézményben. Eddig a szellőztetést sem tudtuk megoldani, ezért most a munkálatok során ventilátorokat is beszerelnek mindenhová.

 

A több millió forintos felújítást a Bajai Tankerületi Központ támogatta anyagilag. 

Sárosi Magdolna igazgató elmondta: nagyon időszerű volt már a rehabilitáció, mert több évre visszamenőleg küzdöttek ezekkel az állapotokkal. – Úgy gondolom, az oktatás színvonalához elengedhetetlen, hogy olyan körülményeket biztosítsunk, amivel elégedettek a gyermekek, a szülők és a kollégák is.

 

A munkálatok a téli szünetben kezdődtek. Jelenleg a régi szárnyban található négy mosdót alakítják ki, a következő ütemben, február elejétől pedig a többi négyet. Ezt követően a bejárati ajtók cseréje következik a földszinten, utána pedig új padokat és székeket kapnak a diákok még ebben tanévben.

BajaBajafelújításEötvös József Általános Iskola