2024.03.19, Kedd

Gépekkel korszerűsödött a bajai gyermekétkeztetés

baja.hu

2017.01.30. 10:41

A gépek cseréjére a régiek elavultsága miatt volt szükség. A korszerűsítés során egyebek mellett új sütőket, párologtató és hűtőgépeket helyeztek el a bajai intézményekben.

Hirdetés

A Radnóti kollégium konyhájában a hűtőberendezés mellett az elmúlt hónapban többek között lecserélték a fagyasztót, új mikrohullámú sütőt kaptak, és az úgynevezett kombi pároló-sütőt is beüzemelték a városban működő gyermekétkeztetésért felelős konyhákban. 

 

Lazányi Krisztina, a Baja Marketing Kft. élelmezésvezetője elmondta: örülnek a fejlesztéseknek, hiszen naponta közel 1200 adag ételt főznek, a régi gépek pedig már nagyon elhasználódtak az évek során. – Mindegyik gépünk a korszerű technológiák alapján működik. A sütő-pároló szekrény a legújabb előírásoknak és a korszerű technológiáknak is megfelel, ebben teljesen zsírmentesen tudunk sütni, főzni, párolni és mindezt kombinálva – mondta.

 

Angeli Lászlóné, az Ifjúsági Szálló és Kemping intézményvezetője elárulta: régi álmuk vált valóra azzal, hogy új berendezések kerültek a konyhákba. Mint mondta, az utóbbi években egyre gyakrabban kellett megjavíttatni a korábbi gépeket, ezek azonban nagyon sokba kerültek. – Sikerült 2016-ban az önkormányzat segítségével egy nettó közel 14 milliós beruházást végrehajtani, ezért tudtunk új gépeket vásárolni. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen rendben vannak a konyháink, de jó gépekkel mindig egyszerűbb dolgozni, ez a kollégáknak is nagy segítség.

 

Az újonnan beszerelt gépek mellett természetesen továbbra is akad felújításra váró rész a főzőhelyiségekben, ezekre a tervek szerint a jövőben kerül sor.

BajaBajagyermekétkeztetéskonyha korszerűsítés