2024.04.24, Szerda

Nagy értékű támogatást kaptak a bajai mentősök

baja.hu

2016.12.02. 13:05

Az Országos Mosoly Egyesülettől Nagy István elnök 1 millió 200 ezer forint értékben adott át fontos gyógyászati eszközöket, további 300 ezer forintot pedig azzal a céllal utalnak át a mentőállomás számlájára, hogy az összegből a munkatársak kényelmét szolgáló berendezési tárgyakat (egy hűtőszekrényt, 4 kanapét és 10 széket) vásároljanak.

Hirdetés

5 éve támogatják több más mentőállomás mellett a bajai egységet, a számukra nyújtott támogatás ez idő alatt meghaladta az ötmillió forintot. Helyi és környékbeli vállalkozókkal partnerségben végzik jótékonysági munkájukat. – Partnereink áthatják, hogy felajánlásuk valóban odakerül, ahová szánták, így megbíznak bennünk. Bács-Kiskun megyében a következő hetekben még legalább 4, az év végéig pedig összesen 8 mentőállomást látogatunk meg, nagy összegű adománnyal – ismertette az igazgató.

Az adományt Zilinszki Tibor, a bajai mentőállomás igazgatója köszönte meg. Vannak köztük hiánypótló eszközök és olyanok is, amelyekkel már rendelkeztek ugyan, de folyamatos cserét, frissítést, pótlást igényelnek. Nemcsak a mentéstechnikai eszközöknek örültek nagyon, hanem a munkatársak pihenését, valamint továbbképzésének kényelmes lebonyolítását elősegítő bútoroknak is. A mentőállomás négy autójába szánt adománycsomag a következő eszközöket tartalmazza: takarók, az oxigénellátást és lélegeztető géphez való csatlakoztatást segítő apró műszerek, medencerögzítő öv, égési sérültek ellátására szolgáló kötszercsomag, automata vérnyomásmérő, oxigénballon és maszkrendszer (több méretben), vesetálak, betegáthelyezésre szolgáló műanyag lepedő, textil lepedők és mentőstáskák.

Az együttműködés a jövőben is folytatódik az egyesület és a mentőállomás között, két éve már, hogy a mentősök bálját is támogatják anyagilag. Zilinszki Tibor kiemelte: a bálok bevételét nagy értékű eszköz, a több mint tíz éves defibrillátor készülék lecserélésére szánják, ez azonban több éves gyűjtőmunkát igényel. Az Országos Mosolyért Egyesület a jövőben mentőtisztek személyes támogatását is tervezi, előbb Kecskeméten, majd kiterjesztve a megyére, ennek konkrét formájáról még tárgyalásokat folytatnak.

BajaBajaBajai MentőállomásOrszágos Mosoly Egyesület