2024.03.29, Péntek

Külsőleg is megszépült a bajai óvoda

baja.hu

2016.12.22. 10:03

December 20-án hivatalosan is átadták a bajai Bernhart utcai óvoda felújított épületét. Az évekkel korábban elkezdődött energetikai korszerűsítés után, a mostani beruházással már a végéhez értek a munkálatok.

Hirdetés

Az intézményben 2010-ben kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtést, most a külső homlokzat szigetelése is megtörtént. Az épület 10 centiméter vastag borítást kapott, így komplexszé vált az energiahatékonysági beruházás. Fercsák Róbert polgármester elmondta: a fejlesztés önkormányzati támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg. Több évvel ezelőtt, egy bejárásnál derült ki, hogy alapos felújításra szorul az épület. „Tarthatatlan állapotok uralkodtak, ezért elhatároztuk, hogy ütemesen, minden évben előrébb lépünk. Most már a külső homlokzat is megszépült.”

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester, a körzet képviselője kiemelte: fontos volt a korszerűsítés, bár gyakran akadályokba ütköztek. „Egy önkormányzati pályázat nem nyert a szigetelésre pénzt, ennek ellenére megvalósítottuk a teljes felújítást.”

Kovácsné Szabó Edit, az intézmény vezetője elárulta: a felújítással régi álmuk teljesült. Örülnek, hogy az ígéretnek megfelelően még az ünnepek előtt végzett a munkálatokkal. „Nagyon fontos a komfortérzet és a gazdaságos működtetés is.” A jövőben apróbb javításokat terveznek az udvaron, például szeretnének térköves járdát kialakítani az épület köré.

A mostani beruházásnak köszönhetően pedig jövőre már egy modernebb, melegebb épületben fogadhatják a gyerekeket az óvodában. A felújítás 19 millió forintból valósult meg.

Bajaenergetikai korszerűsítésóvodaberuházásfejlesztés