Ha a nap 24 órájában dolgoznának, valószínűleg akkor sem végeznének a sok karácsonyi megrendeléssel a bajai halboltosok. A legtöbb családban pontyból és harcsából főtt hallé kerül az ünnepi asztalra.
Sok helyen a tavalyihoz hasonló áron adják a halat. A bajai halkereskedésekbe folyamatosan érkeznek a megrendelések karácsonyra. Aki tisztított uszonyosokat szeretne hazavinni, annak bizony időben kell telefonálnia.
A legtöbben pontyot és harcsát visznek, de kis tételben a kárász, a törpeharcsa és a csuka is fogy.
Kovács György, a Halért Bt. tulajdonosa elmondta, a hidegben csak nagy odafigyeléssel lehet bánni az uszonyosokkal, nem szabad felkavarni az állóvizet, amiben telelnek. – Télen jóval nagyobb mennyiségben tudunk tartani halat a tározókban. Meg tud fázni a hal, úgyhogy nagyon óvatosan kell vele bánni, hogy egészséges maradjon tavaszig. Oda kell rá figyelni, amit megmozgatunk, azt igyekszünk eladni.
Az országos átlag szerint egy felnőtt ember 5 kg halat eszik meg egy év alatt. Ehhez képest a Tisza mellett élők 15, míg a Duna partján lakó emberek 25 kg pikkelyest fogyasztanak egy esztendőben. Utóbbi átlaghoz a bajaiak igen csak hozzáteszik a részüket fejenkénti 35 kilogrammos teljesítményükkel.
Egy hónappal a határidő előtt adták a csúcstechnológiájú üzemet, komoly elismerés lett az eredménye a Panattoni részéről.
Felújítják és bővítik a székesfehérvári Megyeház utcai óvodát. A város központjában lévő intézmény átalakítását a VEMÉV-SZER végzi.