2024.04.24, Szerda

Soha véget nem ér a Wellhello

baja.hu

2016.11.15. 13:53

Baján vasárnap kétszer is vetítették a Városi Színházteremben, az esti természetesen nagyobb tömeget vonzott, hiszen a film végén közönségtalálkozó is csalogatta a rajongókat.

Hirdetés

December 1-jén kerül a filmszínházakba, a Mozgó Mozi jóvoltából azonban országszerte mintegy 18 helyszínen mutatják be a #Sohavégetnemérős című generációs filmet, amely a több korosztály körében is méltán népszerű Wellhello slágereire épül. 


Minden korszak kitermeli a maga bálványait, a mai magyar popkultúra három élvonalbeli zenekara között ott van a Wellhello – amint azt Lévai Balázs producer is kiemelte a vetítés utáni közönségtalálkozón – dalaik olyan életérzést közvetítenek, amelyet a tizenévestől a (kis túlzással) a nagymamáig mindenki magáénak érezhet. A film remekül megragadta ezt a hangulatot, szkeccsfilmként hat, különböző helyszínen (városban) játszódó jeleneten keresztül igyekszik megfogni a mai fiatalok jellegzetes vonásait, habitusát, eszközeit, kifejezési formáit. 

 

A Wellhello tagjai is feltűnnek a vásznon, de jó érzékkel nem próbálnak színészkedni: saját magukat alakítják, így a közönség bepillantást nyerhet abba is, mi folyik egy turnébuszban, mi történik, ha beszabadulnak egy bevásárlóközpontba, vagy ha hekket akarnak enni egy balatoni büfében. A lényeg mégis az, hogy a rövid jelenetek ismerős helyzeteket mutatnak be: Tinderen bonyolított randevúk, trollok és álprofilok, videócseten szövődő szerelem, exbarátnők Facebook-profiljának nézegetése és ehhez hasonlók szövik át a mai tizen- és huszonéves korosztály hétköznapjait. Mindezt az időről időre felcsendülő Wellhello-slágerek festik alá, a bajaiak külön örömére pedig egy rövid jelenet erejéig Kiss Imi is feltűnik. 


A vetítést követő közönségtalálkozón a Wellhello és a stábtagok felsorakoztak a színpadra, hogy meséljenek a munkafolyamatról, élményeikről. Lévai Balázs producer több nagysikerű zenés film készítőjeként kiemelte: új mozijához olyan empatikus zenekart keresett, amely dalaiban képes tetten érti a jelenben zajló eseményeket, trendeket, amelynek zenéje és szövege már túlmutat saját magán. Hozzátette: egy átlag magyar játékfilm leforgatásának ideje kb. 3-4 év, ehhez képest a #Sohavégetnemérős mintegy másfél év alatt elkészült, mivel a stáb minden tagja saját ügyének érezte, lelkesen, szeretetből dolgoztak.

 

Az első filmes Tiszeker Dániel rendező elmondta: főként az érezte nagy kihívásnak, hogy ne hagyományos zenés, dokumentum jellegű vagy koncertfilmet készítsen, inkább olyat, amelynek történeteiben, hőseiben mindenki magára ismerhet. Erre törekedtek a forgatókönyvírók is, olyan helyzeteket igyekeztek kitalálni, amelyek jellemzőek a mai fiatal generáció életvitelére. Ezt a célt szolgálják a különböző városokban forgatott jelenetek is, a vidéki helyszínek is egyfajta közelséget eredményeznek. Trecskó Zsófia (a balatoni jelenet Andija) a bajai közönséggel együtt látta először teljes egészében a filmet, saját bevallása szerint annyira tetszett neki, hogy még jó néhányszor szívesen megnézi, a Wellhello tagjai, Fluor és Diaz pedig azt emelték ki, hogy megtisztelő volt számukra színészekkel együtt dolgozni és filmvásznon, kockákba álmodva viszontlátni a dalaik által sugallt életérzést. – Egyfajta mementót, korlenyomatot szeretnénk hagyni ezzel a generációs filmmel, néhány évtized múlva majd jól szórakozhatunk azon, hogy akkoriban még a Facebook és a Tinder volt a menő – emelte ki Fluor. 
 

BajaBaja#SohavégetnemérősWellhelloMozgó Mozi