2024.04.25, Csütörtök

Hajózárlatot rendeltek el a bajai Duna-hídnál

mti

2016.11.22. 13:22

Egy román lobogó alatt közlekedő tolóhajó nekiütközött kedd reggel a bajai Duna-hídnak, ennek következtében az egyik bárka elsüllyedt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság ügyeletes szakértője a híd térségére teljes hajózárlatot rendelt el.

Hirdetés

 

A Merkur 308 tolóhajó elsüllyedt bárkája több mint ezer tonna búzát szállított, és a Türr István híd bal parttól számított második pillérének nekiütközve úgy süllyedt el, hogy egy része a víz felett maradt. 

A balesetben senki sem sérült meg, a bárka matrózát kimentették.

A hajók a Nemzeti Közlekedési Hatóság által - az 1478-as és az 1486-os folyamkilométer közötti szakaszra - elrendelt zárlatról a NAVINFO Rádión keresztül folyamatosan értesülnek.


A híd üzemeltetőjének szakembere az előzetes szemle után jelezte, hogy az elsüllyedt bárka veszélyeztetheti a híd pillérét, így az NKH kötelezte a román céget a kiemeléssel kapcsolatos intézkedés haladéktalan megkezdésére. 

A hajózási hatóság és a vízügyi igazgatóság szakemberei a hajóforgalom számára a hajózási jelzések áthelyezésével próbálják meg mielőbb biztosítani a szabad hídnyílásokban történő áthaladást.


 

BajaBajaDuna-hídhajózárlatMerkur 308 tolóhajó